Eveliina Karhio 

03.09.2019

"On tuulinen päivä ja kävelen pitkin Helsingin katuja, ihastelen kivijalkaliikkeitä, niissä on tiettyä vanhanajan viehättävyyttä, sellaista, joka on monelta paikkakunnalta mennyttä modernien kauppakeskusten myötä.

Nousen loivaa rinnettä ylös Unioninkadulla ja seisahdun pienen putiikin eteen katselemaan juuri rakennettua näyteikkunaa - siitä tuli hyvä, hymyilen itsekseni. Tämä on minun kivijalkaliikkeeni. Se sijaitsee ihanassa vanhassa talossa, jossa on muhkea kiviseinä. Pidän kultasepänpajan arjen pyörittämisestä, asiakkaiden kohtaamisesta, korujen suunnittelusta, toteuttamisesta ja korjaamisesta. Oman malliston korujeni inspiraation lähteenä on rakkaus vintageen, art decoon, rock & rolliin ja ihmisten tarinoihin."

Jatkuvasti laajenevan oman korumalliston lisäksi Eveliina Karhio valmistaa pajassaan koruja täysin asiakkaiden lähtökohdista, joko yhdessä suunnitellen tai "avaimet käteen"-suunnitteluna. Uusien korujen ohella on mahdollista korjauttaa lähes kaikkia koruja, silmälaseja ja metallisia pienesineitä. Aina ei tarvitse tehdä kokonaan uutta, sillä vanhoista koruista voi muutostyön jälkeen tulla täysin uusi koru, jonka tarina jatkuu edelleen sukupolvelta toiselle.

"Käsillä tekeminen on ollut minulle aina kaikki kaikessa ja olen ollut onnekas, että löysin oman kutsumukseni. Suunnittelin ja valmistin ennen korualalle päätymistä vaatteita, mutta kunnes tieni jalometallin kanssa kohtasi, tiesin löytäneeni sen oikean materiaalin. Tämä materiaali totteli käsiäni parhaiten, muodostaen konkreettiseksi ajatukseni. Ja niitä ajatuksia tuntuu onneksi riittävän, siksi muotoilijan ammatti tuntui aikoinaan luonnollisimmalta valinnalta. Muotoilijana koen olevani nimenomaan ongelmanratkaisija, en niinkään taiteilija. Varsinkin kun on kyse tilaustöistä, niissä pyrin tavoittamaan ja omaksumaan asiakkaan ajatuksenliikkeet, kun hahmottelemme hänen toiveidensa korua. Asiakkaani eivät pääse suunnittelutyössä helpolla, sillä vaadin pohjatyötä, jotta lopputulos olisi juuri sitä mitä on lähdetty hakemaan, ellei jopa enemmän."

"Minulle tärkeitä arvoja elämässä yleensä on avoimuus, oikeudenmukaisuus ja rehellisyys. Nämä haluan välittää asiakkaalleni kaikessa kanssakäymisessä. Tämän vuoksi toivon usean poikkeavan pajalleni vain kysymäänkin mieltä askarruttavaa koruasiaa, vaikkei juuri osto aikeissa olisikaan, konsultoin mielelläni parhaani mukaan. Nähdään!"

Parhain terveisin,

Eveliina


Tervetuloa  Love me do -häämessuille

Liity uutiskirjeen tilaajiin, niin saat tuoreimmat uutiset tulevista tapahtumista ja pääset tapahtumiin VIP-jonon kautta!  Follow us on facebook & instagram and get the latest news! Ohh the fun we're gonna have!

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

Vuoden hääpukusuunnittelija 2024 -kilpailun finalistihaku on auki!

Love me do järjestää jälleen Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kahdeksatta kertaa, osana syksyn Love me do Autumn Fair -häämessutapahtumaa, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 5.10.2024.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun voittaja on Anna Lindh!

Love me do Autumn Fairin catwalkilla käytiin jälleen 30.9.2023 Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun finaali, nyt seitsemättä kertaa.

Annan malliston Anna Lindh Unique Collectionin tavoite on korostaa yksilöllisyyttä ja mahdollistaa jokaiselle morsiamelle uniikki, UNELMIEN PUKU.

...

Stailatut kuvaukset kotimaisen häämuodin ja -tyylin yhteistyönä OSA 1 Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun Yleisöäänestyksen voittaja on vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä sekä muista ekologisista kankaista valmistava Laura Hyvi. Koska vuonna 2020 ei varsinaista kilpailun finaalinäytöstä voitu pandemiatilanteesta johtuen...

Maanantaina 15.3. juhlistetaan kotimaista häämuotia somessa! Pandemiatilanteesta johtuen emme ole päässeet pitämään fyysisiä messuja, emmekä sitä myöten myöskään Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun finaalia. Haluamme kuitenkin nostaa esiin upeaa kotimaista osaamista ja siitä lähti ajatus kotimaisen häämuodin päivästä. Tällä kertaa se...

Suomen suurimmat häämessut pidetään seuraavan kerran tammikuussa 2022! Koronatilanteesta johtuen olemme viranomaismääräysten mukaisesti joutuneet siirtämään Love me do Autumn Fair 2021 tapahtuman eteenpäin pidettäväksi vuonna 2022.

Tähän artikkeliin on kerätty tietoa hääpareille vihkimiseen ja häiden sunnitteluun sekä niiden järjestämiseen poikkeusaikana. Tiedot on kerätty eri viranomais- ja asiantuntijalähteistä sen tiedon mukaan, mikä sillä hetkellä on ollut voimassa.