Näin otat kaiken irti messuista!

16.08.2023

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

Kuva: Valo Films
Kuva: Valo Films

Kuvassa väenpaljoutta Love me do Autumn Fairilla 5.10.2019

Vuosittainen häämessutarjonta on runsas ja häitä suunnittelevien (ja hääintoilijoiden) kannattaa tutustua siihen ajoissa. Mitä asioita messuhulinoista on siis hyvä tiedostaa etukäteen ja millä muilla tavoin messuihin kannattaa valmistautua, jotta niistä voi nauttia parhaalla mahdollisella tavalla?

Perehdy etukäteen tarjontaan

Selvitä messujen ajankohdat, paikkakunnat ja sisäänpääsymaksut. Mieti jo etukäteen mitä lähdet messuilta hakemaan: palveluntarjoajia, tuotteita, inspiraatiota, elämyksiä... Kurkkaa vaikkapa Häät-lehden messukalenteriin, sinne on listattu tulevan messukauden tapahtumat!

Tutustu eri messujen some-kanaviin (Facebook ja Instagram ovat suosituimmat) ja kotisivuihin: saat sitä kautta ajankohtaista tietoa ja käytännön infoa muun muassa paikalle saapumisesta, messuohjelmasta ja -tarjouksista. Monien messujen ohjelmat julkaistaan lähellä tapahtumaa, noin kuukausi etukäteen. Jos messuihin liittyen on olemassa Facebook-tapahtuma tai uutiskirje, niihin kannattaa liittyä, niin saa varmasti viimeisimmät tiedon kaikesta tarpeellisesta!

kuva: Marissa Tammisalo
kuva: Marissa Tammisalo

Hetki ennen Love me do -häämessujen aukeamista. Näytteilleasettajat valmistautuvat ottamaan vastaan tuhansien häitä suunnittelevien messuvieraiden iloisen joukon.

Kannattaako messuille lähteä kauempaa?

Messuilla on tarjolla aina enemmän tai vähemmän lähialueen palveluntarjoajia. Pienemmillä messuilla varsinkin, suurin osa näytteilleasettajista on todennäköisesti oman alueen sisältä. Isommille messuille taas saapuu enemmän näytteilleasettajia myös muista kaupungeista, ja toki on paljon sellaisia tuotteita ja palveluita, jotka eivät ole paikkakuntasidonnaisia. Esimerkiksi Love me do:hon tulee aina yrityksiä monista suurista kaupungeista, ihan Jyväskylää ja Oulua myöten! Kannattaa siis ehdottomasti tutustua messujen näytteilleasettajalistaan etukäteen, niin saa kuvan siitä mistä kaikkialta on palveluita mukana.

Toinen syy tulla messuille, palveluntarjoajien etsinnän lisäksi, on tietenkin häätunnelmaan virittäytyminen, inspiraation ja ideoiden haku, sekä ostosten teko. Hyvillä messuilla on panostettu ohjelmaan, joka antaa paljon informaatiota ja elämyksiä kävijöille, ohjelmaan voi ehkäpä kävijäkin osallistua workshopin muodossa. Messuilla on myös aina erityisiä messutarjouksia, niin koruliikkeillä kuin kosmetiikassa tai vaikkapa pitopalveluilla. Häätapahtumasta voikin tehdä hienoja, edullisia löytöjä! Esimerkiksi Love me do -häämessutapahtumassa on aina mukana erilaisia workshoppeja, joihin kävijä pääsee osallistumaan, viimeisintä häämuotia catwalkilla useissa näytöksissä sekä p a l j o n upeita tarjouksia näytteilleasettajien ja palveluntarjoajien ständeillä.

Asuit sitten kaukana tai lähellä, kannatamme lämpimästi että luotte messuviikonlopusta laatuaikaa Tule tulevan puolisosi kanssa kaksin, varatkaa päivä rennolle hääsuunnittelulle ja ilta romanttiselle yhdessäololle, ravintolaillalliselle tai hotelliyöpymiselle. Tai ota matkaan vaikka koko hääseurue: viettäkää hauska häähömpötyspäivä koko porukalla tai tyttöjen kesken!
kuva: Marissa Tammisalo
kuva: Marissa Tammisalo

Messupäivä

Kannattaa katsoa tapahtuman kotisivuilta jo etukäteen myös itse messupäivää koskevat infot ja neuvot; mistä saa lippuja ja miten kannattaa saapua paikalle, onko parkkitilaa tai mitkä julkiset kulkevat. Messuille ovat yleensä aina lapsetkin tervetulleita, kannattaa kuitenkin miettiä voisiko tällä kertaa kuitenkin karata ilman lapsia ja nauttia häähumusta aikuisten kesken? Useimmilla messuilla on hankala kulkea vaunujen kanssa, koska käytävät saattavat olla ruuhkaiset. Pienen lapsen kanssa hyvä vaihtoehto kuljettamiseen on kantoreppu! Useimmilla messuilla vaunut voi kuitenkin jättää esimerkiksi narikkaan, ja toki hätätapauksessa niidenkin kanssa voi messualueella kulkea.

Tärkein neuvo messupäivään: VARAA AIKAA!

Jotta saisit kaiken irti tapahtumasta, älä kiirehdi messuja läpi! Tutki rauhassa koko tarjonta. Ehkäpä olet miettinyt etukäteen mihin ohjelmiin, näytöksiin yms. haluat osallistua, mutta varaa rutkasti aikaa myös alueen kiertelyyn. Messuilla on niin paljon nähtävää, koettavaa, maistettavaa ja hypisteltävää, että tunti poikineen vierähtää helposti! Jos tulet kiireessä ja juokset messualueen läpi sen kummemmin sivuille katsomatta, saatat lopputuloksena mennä kotiin pettyneenä messujen tarjonnan vähyydestä. Esimerkiksi Love me do -häämessuilla on tyypillisesti läsnä lähemmäs 200 näytteilleasettajaa ja palvelua kaikilta mahdollisilta juhliin liittyviltä aloilta (and then some!). Huomioi myös, että messuilla voi usein sovittaa hää- ja juhlapukuja. Siihenkin kannattaa varata aikaa, jos on pukua vailla - mukana on todella monia liikkeitä ja mallistoja joista valita!

Keep the ZEN

Riippuen mihin aikaan olet tulossa messuille, ja onko tapahtuma yksi- vai kaksipäiväinen, messuilla on usein ruuhkaa. Tukkoisista käytävistä ja hitaasta etenemisestä huolimatta älä luovu siitä kutkuttavasta ilon ja onnen tunteesta, jota häiden ajattelun ja suunnittelun on tarkoitus herättää. Sinä ehdit kyllä kaikkialle, sinä löydät kaiken tarvitsemasi. Muista hengittää, pidä iloinen mieli (neuvo, joka pätee hääsuunnittelun ja -päivän kaikkiin vaiheisiin). Ja jos väenpaljous ahdistaa jo etukäteen, suuntaa häämessuille iltapäivän puolella. Usein kaksi viimeistä aukiolotuntia ovat jo rauhallisempia ja näytteilleasettajillakin on enemmän aikaa sinulle yksilönä. Muista myös sunnuntai! Kaksipäiväisillä messuilla sunnuntait ovat ihan yhtä kannattavia päiviä tulla messuille, saatat silloin säästyä myös pahimmilta ruuhkilta.

Huolehdi nesteytyksestä

Hyvillä messuilla on aina tarjolla monenlaisten maistiaisten lisäksi ruokaa ja juomaa ostettavaksi. Pidä tauko, istu alas tai astu ulos ja nauti jotain herkullista. Taas jaksaa!

Tutustu KOKO alueeseen

Messut, tilasta riippuen, järjestetään harvoin yhdessä isossa salissa tai yhdessä kerroksessa. Tallenna messujen pohjakartta kännykkääsi tai katso se messujen kotisivuilta ja navigoi paikasta toiseen pohjakartan avulla.

Lähesty rohkeasti myös näytteilleasettajien osastoja: he ovat paikalla nimenomaan teitä varten. Vaikka he ovat toki mukana edustamassa ja myymässä omia tuotteitaan ja palveluitaan, he ihan oikeasti haluavat auttaa palveluita etsiviä. Aina saa kysyä ja tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mikäli yrityksen esillä olevasta tarjonnasta ei löydy sopivaa juttua teille, kysymällä voi yllättyä iloisesti! Näytteilleasettajat osaavat neuvoa ja mielellään jakavat tietoa. Kukaan ei pakkomyy teille mitään, mutta näytteilleasettajat auttavat kysymyksissä varmasti ja vilpittömästi jos vain voivat. Messuilla voi tehdä mahtavia ostoksia, mutta messuilla ei ole pakko ostaa mitään. Voit tulla mukaan myös tutkimaan, nauttimaan fiiliksestä ja etsimään ideoita.

Tervetuloa Suomen suurimmille häämessuille Kaapelitehtaalle

Ota mukaan rakkaat ihmisesi, iloinen mieli, mukavat kengät ja käteistä rahaa ostoksia varten (kaikilla myyjillä ei välttämättä ole korttipäätettä) ja tule innostumaan ja pitämään hauskaa!

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!