Vuoden hääpukusuunnittelija 2019 -kilpailun finalistit 

01.05.2019

Love me do järjestää syksyn Autumn Fairin yhteydessä 5.10.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt neljättä kertaa.

Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan. Etsimme uusia, taitavia ja tuoreita nimiä suomalaisen pukusuunnittelun kartalle ja samalla kokeneita ammattilaisia suomalaisen hää- ja juhlapukusuunnittelun lähettiläiksi maailmalle. Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Kilpailu käydään Love me do -häämessutapahtumassa 5.10.2019, jossa finalistit esittelevät mallistonsa omassa häämuotinäytöksessään. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella.

Kilpailussa valitaan voittajan lisäksi myös yleisön ja median suosikit. Voittaja ja kunniamainitut julkistetaan samana päivänä, tapahtuman aikana.

Finalistit 2019

Kilpailun esiraati vastaanotti tänä vuonna määrällisesti paljon ja laadullisesti korkeatasoisia hakemuksia Vuoden Hääpukusuunnittelija 2019 -kilpailuun, joista valittiin kahdeksan finalistia. Raadin päätökset valituista perustuivat esitettyyn kokemukseen, taitoihin, tulevaisuuden tavoitteisiin ja kykyyn tuottaa ehjä mallisto.

Suvi Leinonen

Laura Hyvi

Christina Andree

Terhi Löfman

Anna Lindh

Sinikka Nikander

Valentin Silvennoinen

Iida Silvennoinen

Suvi Leinonen - SuviMorsian

Suvi on valmistunut vaatetusalan artenomiksi 2012, mutta aloittanut hääpukujen valmistuksen ja perustanut oman yrityksensä jo opiskeluaikana. Suvin tyyli uniikkipuvuissa on yhtäaikaa klassinen ja kokeileva, ja ne sisältävät usein couture-elementtejä, sekä trendikkäitä ratkaisuja. Hän on kehittänyt tyyliään vuosi vuodelta enemmän omaan suuntaansa, ja on koko ajan työn ohessa opiskellut uusia ja perinteisiä tekniikoita, kasvattaen taitojaan käsityöläisenä. Suville on tärkeää valmistettujen pukujen eettisyys ja ekologisuus, hän onkin tehnyt materiaalikokeiluja ja tutkinut valmistus- ja käyttötapoja parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. SuviMorsiamen ateljeesta valmistuu uniikkipukuja klassisen perinteiseen ja skandinaaviseen makuun, mutta myös rohkean alternatiiviselle morsiamelle. Suvin kilpailumallisto Carelia Bridal lupaa upeita ja tyylikkäitä pukuja, jotka ovat mukavia kantaa. Pukujen materiaalit ja kaavoitus on suunniteltu imartelemaan kaiken kokoisia morsiamia.
Kotisivut

Laura Hyvi - Laura Hyvi Bridal

Laura on ammatiltaan kestävän kehityksen asiantuntija sekä vaatetusompelija. Suunnittelijana omassa yrityksessään hän pääsee yhdistämään hänelle tärkeät asiat; ekologisen ajattelun ja vaatesuunnittelun. Laura on suunnitellut juhlapukuja intohimoisesti lähes koko ikänsä, ja oma yritys Laura Hyvi Bridal on perustettu 2018, jonka ensimmäinen Second Chance niminen hääpukumallisto julkaistiin keväällä 2019. LHB:n hääpuvut ovat raikkaita, keveitä, elegantteja ja boheemeja. Puvuissaan Laura yhdistää taidokkaasti skandinaavisen selkeät linjat vintage-pitsien kuoseihin. Tyypillinen Laura Hyvi Bridal -asiakas onkin morsian, joka haluaa tyylikkään ja erottuvan hääpuvun, eikä kaipaa bling blingiä - vaan puhtaita selkeitä linjoja yhdistettynä persoonalliseen boheemiin pitsiin. Lauralle ja hänen asiakkailleen tärkeitä arvoja ovat myös hääpuvun ekologisuus ja eettinen valmistus. Lauran kilpailupuvut ovat osa uutta mallistoa nimeltään Love Me Twice, joka julkaistaan myös kokonaisuudessaan syksyllä. Malliston puvut ovat skandinaaviseen tyyliin sopivia elegantteja luomuksia, ja ne on tehty täysin kierrätetyistä kankaista. Nimensä mukaisesti malliston pukujen suunnittelussa on ajateltu jo lähtökohtaisesti, että pukua voisi käyttää useamman kerran. Lauran hääpukumallistot suunnitellaan niin, että mallistossa on pukuja jotka imartelevat eri vartalotyyppejä. Hääpuvut valmistetaan aina asiakkaan mittojen mukaan, olipa kyseessä mallistopuku tai mittatilauspuku, näin puku tehdään sopimaan täydellisesti kunkin asiakkaan mitoille ja vartalotyypille. "Why fit in when you were born to stand out?"
Kotisivut

Christina Andree - ECA by Christina Andree

Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi kouluttautunut Christina on opiskellut vaatetusta ja pukusuunnittelua niin kotimaassa, kuin muodin kuningasmaassa Ranskassakin. Oman yrityksensä ja brändinsä Christina on perustanut 2012, ja hän tekee monipuolisesti valmisvaatemallistoja sekä mittatilauspukuja. Hän unelmansa on päästä Chambre Syndicale de la Couture Parisiennen jäseneksi, viralliseksi haute couture-suunnittelijaksi. Christinan tyyli on naisellinen, ajattoman ylellinen ja elegantti. Hänen asiakkaansa on aikuinen itsevarma nainen, joka haluaa panostaa laatuun, tietää vahvuutensa ja haluaa korostaa niitä vaatteiden ja asusteiden avulla. Christinan puvun valitseva morsian on kiinnostunut laadukkaasta elämäntyylistä, esteettisyydestä, ja haluaa vaikuttaa maailmaan omilla valinnoillaan. Myös Christinalle valmistettujen pukujen ekologisuus on tärkeä asia, vaatteiden materiaaleista vähintään 30% on kierätettyä Zero Waste -tekstiiliä. Kehopositiivisuus näkyy Christinan puvuissa mm. valituissa materiaaleissa, rohkeissa mutta tyylikkäissä kuoseissa, sekä mallien yksinkertaisessa tyylikyydessä, yksityskohtia unohtamatta.
Kotisivut

Terhi Löfman - Ateljee Aaria

Terhin kiinnostus ompeluun ja vaatesuunnitteluun syntyi jo lapsuudessa, kun hän opetteli ompelemaan vaatteita ompelija-äitinsä opastuksella. Koulutukseltaan hän on vaatetusalan artenomi, oma yritys - Ateljee Aarian ompelimo - syntyi 2008, keskittyen alusta asti hää- ja juhlapukeutumiseen. Tänä syksynä julkaistaan kolmas Aarian hääpukumallisto, ensimmäinen Ateljee Aaria Bridal -mallisto ilmestyi 2017. Aarian morsian on naisellinen ja herkän romanttinen. Luonnollisuus ja yksinkertaisuus ovat hänen tyylinsä peruspilarit. Hän rakastaa kukkia ja luontoa, ja haaveilee voivansa elää hetken Jane Austen -romaanissa. Hänen häänsä ovat rennot ja luonnonläheiset, ja hääpuvultaan hän haluaa mukavuutta, keveyttä ja hillittyä seksikkyyttä. Hän arvostaa käsityötä ja kotimaisuutta. Hänellä on usein vahva visio hääpuvustaan ja hän haluaa tuoda omaa persoonallisuuttaan ja tarinaansa pukuun. Kilpailumallisto lähtee myös samasta ajatuksesta; miten morsiamen omaa tarinaa ja persoonallisuutta voi tuoda hääpukuun. Myös kierrätys ja käsityöperinteen kunnioittaminen ovat teemoja jotka ovat mallistossa läsnä. Ihanana yksityiskohtana Terhin morsiamet voivat tuoda mittatilauspukujaan varten esimerkiksi omia perintöpitsejään käytettäväksi osana pukuaä, jolloin hänelle tärkeät ihmiset ovat osa hänen hääpukunsa tarinaa. Työssään Terhi elää kehopositiivisuutta mittatilaussuunnittelun ja asiakkaiden kohtaamisen kautta. Hän kertoo, kuinka palkitsevaa on, että asiakkaan mahdollisesti negatiivinen kehonkuva muuttuu positiivisemmaksi täydellisesti istuvan puvun avulla. Heirloom-malliston pukujen suunnittelussa on huomioitu eri vartalotyyppejä, ja kilpailumalliston puvut onkin ajateltu korostamaan erilaisten vartaloiden kauneutta.
Kotisivut

Anna Lindh

Anna Lindh on vaatetusalan kokenut konkari, jolla on yli 20 vuoden kokemus pukujen suunnittelusta ja valmistamisesta, sekä pukuompelijan ja vestonomin koulutus. Annan brändi on perustettu 14 vuotta sitten, hän suunnittelee ja valmistaa hää-, ilta-, ja juhlapukuja asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Yritys myös stailaa ja tekee korjauksia, sekä tarjoaa suunnittelu- ja kaavoituspalveluja. Annan tyyli on kehittynyt hänen laajan ammatillisen taustansa ja kansainvälisten juuriensa perusteella. Annan luomien pukujen tyyli on laadukas, ajaton, hillitty & tyylikkäästi koristeltu. Hän käyttää puvuissaan materiaaleina pääosin silkkiä ja korkealuokkaisia kirjailtuja kankaita. Kilpailumalliston Temptation-nimi kuvastaa morsiamen halua olla mahdollisimman kaunis ja viettelevä hääpäivänään. Mallisto sisältää kolme pukua kolmelle erilaiselle vartalolle, jokaisen puvun onkin tarkoitus saada kunkin vartalotyypin parhaat puolet esiin. Kaikkien pukujen tarkoitus on saada morsian tuntemaan itsensä täydelliseksi hääpäivänä, kohdistaa katse kauniisiin kasvoihin ja tuoda kokonaisuus esille mahdollisimman kauniisti. Pukujen kankaat ovat kokonaan silkkiä, se on materiaalina laadukas, hengittävä ja iholla miellyttävä. Silkkikankaat voidaan värjätä ja näin puvusta voidaan tehdä myöhemmin vaikka esim. juhlapuku. Pukujen vuorit tehdään myös silkistä ja puvut ommellaan silkkilangalla, jotta mahdollinen uudelleenvärjäys onnistuisi ongelmitta. Silkkikankaan käyttö vuorikankaana antaa asiakkaalle myös luxus-elämyksen silkkikankaan hivellessä ihoa elämän tärkeimpänä päivänä. Puvun pitsit ovat värjättävissä kangasmaaleilla. Kotisivut

Sinikka Nikander - Ateljee Sinikka Nikander

Sinikka on ammatiltaan artesaani, itseoppinut pukusuunnittelija ja ateljeeompelija, jolla on jo yli 25 vuoden kokemus yrittäjänä. Ateljee Sinikka Nikander on perustettu 2017, mutta Sinikka on jo vuosia tehnyt hää- ja juhlapukuja mittatilauksena, mm. itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Sinikan pukujen tyyli on unenomainen, ja naisellisen romanttinen. Puvut ovat ilmavia, liikkuvia, sekä nuorekkaita, niiden kerroksellisuus ja materiaalien keveys tekee puvuista liikkuvia unelmia. Sinikan asiakas hakee laadukasta ja uniikkia, Suomessa valmistettua, istuvaa pukua, josta pienillä yksityiskohdilla on tehty persoonallinen juuri kantajalleen. Hän kokee tärkeäksi pystyä vaikuttamaan positiivisesti suomalaisen hääpukusuunnittelun kehitykseen ja tulevaisuuteen omalla työllään, myös tukien toisia suomalaisia hääpukusuunnittelijoita. Kilpailumallisto Never Ending Dream antaa unelmille muodon. Lähtökohtana on luoda 'SE' puku, joka saa kantajansa tanssimaan ja nauramaan. Värisemään, kuin nuorikko, onnesta, jännityksestä, odotuksesta. Tuntemaan jokaisen rakkaudella ommellun, viimeistellyn sauman, kantavan morsianta eteenpäin, kohti omia unelmiaan. Erilaiset vartalotyypit ja kehopositiivisuuden miettiminen ovat suunnittelijalle arkipäivää. Malliston puvut on mietitty niin, että ne ovat helposti muokattavissa istuviksi, kantajan muodosta ja koosta riippumatta. Pukujen materiaalit ja istuvuus ovat ensisijaisen tärkeitä lähtökohtia. Morsian on kaunis, kun hän on onnellinen ja oma itsensä, ei vain silloin kun on muotialan luomissa 'mallin' mitoissa.
Kotisivut

Valentin Silvennoinen - Heili Bridal

Valentin on taustaltaan vaatetusmuotoilija (AMK) ja humanististen tie
teiden kandidaatti, ja hän on suunnitellut ja valmistanut hää- ja juhlapukuja, sekä teatteri- ja tanssitaidepuvustuksia jo lähes 10 vuotta - reilu kaksi vuotta oman yrityksen Heili Bridalin kautta. Valentinin tyyli on minimalistinen ja skandinaavinen. Hän nauttii yksinkertaisista ja selkeistä linjoista, jolloin puvun materiaali pääsee oikeuksiinsa. Malliston vaatteista voi yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia hääpuvuksi, ja yhdisteltävyys mahdollistaa puvun käytön myös häiden jälkeen - ominaisuus, joka on Valentinille tärkeä. Hänen yypillinen asiakkaansa haluaa puvultaan yksinkertaista eleganssia, ja että puvussa on helppo olla koko hääpäivän (myös vaikkapa tanssiessa!). Valentinin asiakkaillekin on tärkeää, ettei puku jää kertakäyttöiseksi, vaan että sitä voi käyttää uudelleen häiden jälkeen. Monesti Valentinin asiakkaat ovat myös kokeneet, että liikkeiden valikoimista ei löydy heidän keholleen sopivaa tyyliä, ja ovatkin kääntyneet suunnittelijan puoleen saadakseen kustomoidun, mutta yksinkertaisen kauniin, moneen taipuvan unelmiensa puvun. Kilpailumallisto Dawn noudattaa tätä samaa linjaa minimalistisella visiollaan, jonka tyylit ovat moderneja ja antavat tilaa kantajalleen ja asusteille. Kaksiosaiset puvut mahdollistavat erilaisten yhdistelmien teon, jolloin kolme kokonaisuutta on mahdollista muuntaa moneksi uudeksi asuksi, sekä sen, että jokainen löytää omalle vartalotyypilleen parhaimman vaihtoehdon. Kehopositiivisuus näkyykin Valentinin työssä alusta loppuun. Suunnittelijana hän pitää tärkeänä, että vaatteita suunnitellaan ja tehdään kaikenlaiset kehot huomioiden, ja että se ulottuu koskemaan myös muita kuin eri kokoisia kehoja. Valentin kokee, että yrityksien tulisikin käyttää tuottamassaan kuvastossa erilaisia ja eri kokoisia malleja, sillä vallitsevan kuvaston monipuolistaminen kuuluu yrityksen yhteiskuntavastuuseen. Hän haluaa tuoda esiin niin eri kokoiset, väriset ja ikäiset morsiamet, kuin myös transnaiset.
Kotisivut

Iida Silvennoinen - Heili Bridal

Iida on vaatetus- ja tekstiilimuotoilija, jonka kiinnostus häämuotiin syntyi jo lapsuudessa kotona, äidin ommellessa morsiuspukuja. Viimeiset 15 vuotta Iida on toiminut erilaisissa vaatetusalan puvustusprojekteissa, mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, sekä viimeiset kaksi vuotta tietenkin suunnitellut ja valmistanut hääpukuja ja asusteita oman yrityksensä Heili Bridalin alla. Iidan tyyli on enimmäkseen pehmeä ja boheemi. Tarkkasilmäinen voi huomata vaikutteita myös 1900-luvun alun muodista, jota hän rakastaa. Iidan tavoitteena on suunnittelijana tarjota morsiamille ja juhlavieraille mahdollisuuksia yhdistelyyn juhlavaatteissa ja luoda monikäyttöisiä ja kauniita vaatteita ja asusteita. Hän haaveilee saavansa toimeksiannoksi suunnitella 'isojen häiden prinsessapuku', yksinkertaisempien ja luonnollisempien pukujen jatkoksi. Tyypillinen Iidan asiakas etsii pehmeää ja rentoa morsiuspukua, joka korostaa hänen parhaita piirteitään ja imartelee hänen vartalotyyppiään. Kilpailumallisto Glade on saanut inspiraationsa puutarhaharrastaja Iidan rakkaista niityistä ja luonnon ja rakennetun pihapiirin kohtaamisesta. Mallistossa voi nähdä modernia maalaisromantiikkaa, kevyttä, ilmavaa ja boheemia. Työssään ja tässä mallistossa Iida lähestyy kehopositiivisuutta sanomalla kauniisti; "Vääränlaisia kehoja ole olemassa - vain väärän kokoisia tai mallisia vaatteita. Suunnittelijana haluan lähestyä kaikkia kehoja lempeydellä ja pyrin aina siihen, että asiakkaani ei tarvitse pelätä mittojen ottoa tai sovitustilanteita." Glade-mallisto haluaa myös ravistella ajatusta siitä, että ns. bohotyyli sopii vain yhdenlaiselle vartalolle.
Kotisivut

Palkinnot ja tuomaristo

Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2019. Kilpailun sponsorit ja yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa.

Voittanut suunnittelija saa

  1. Näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa 18.-19.1.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€)
  2. Bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi sekä esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi (arvo 600€)
  3. Mainospaketin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hääideasivusto amoriini.comiin (arvo 1000€)
  4. Esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
    saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
  5. Pääsee keväällä 2020 esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€) TAI halutessaan näytteilleasettajapaikan Taorminaan, Sisiliaan Sposa Sicilia -häämessuille syksyllä 2020, joka on kuluttajille suunnattu B2C häämessutapahtuma.
Voittaja saa näin kattavasti kotimaista näkyvyyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää yrityksen myynnin kasvattamiseksi ja oman brändin kehittämiseksi. Tämän lisäksi voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna joko ammattilais- tai kuluttajamessuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan, tutustumaan ja verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Vuoden Hääpukusuunnittelija saa ammattilaismessuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle ja näköalanpaikan siihen, kuinka hääpukuja maailmalla myydään ja ostetaan - ja mitä yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan. Tai vaihtoehtoisesti voittaja pääsee esittelemään mallistoaan uusille potentiaalisille asiakkaille Italiaan, ja samalla verkostoitumaan paikallisten osaajien ja Eurooppalaisten sidosryhmien kanssa. European Bridal Weekin, sekä kotimaisten toimijoiden tuki ja voittajalle tarjoama markkinointi ja opastus on kullanarvoista.

Tuomaristo

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia
Mukana tuomariston paneelissa istuvat:

European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
Muotoilija ja vaatesuunnittelija Katri Niskanen
Muodin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018 -kilpailun voittaja Heidi Tuisku
Häähakemisto ja Hääideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen
sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna Sjöberg

Lisätietoa kilpailun tavoitteista ja tuomaroinnista

Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Vuoden 2019 kilpailun erityinen teema on kehopositiivisuus - body positivity

Morsiamia on kaiken kokoisia, mallisia, ikäisiä, tyylisiä.. Valitsemalla tämän teeman haluamme juhlistaa yksilöllisyyttä, ja omalta osaltamme jatkaa sillä tavallistamisen tiellä, että kaikki koot ovat normaaleja. Muotinäytöksissä nähtävien 'mallikokojen' ulkopuolella olevien kokojen saatavuuden ja esittelyn tulee olla normi, ei erikoisuus. Samalla voimme korostaa sitä, että tilaamalla puvun suoraan suunnittelijalta, sen saa juuri itselleen sopivana.

Teeman mukaisesti pyydämme finalisteja esittelemään kilpailumallistossa vähintään yhden puvun, joka poikkeaa koosta 32-42.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Osallistujia on pyydetty kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo on pyytänyt osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja.

Hall of Fame

Vuoden hääpukusuunnittelijat 2016-

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2018: Heidi Tuisku
- tuomariston jäsen vuonna 2019

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2017: Irina Rogusina
- tuomariston jäsen vuonna 2018

Vuoden hääpukusuunnittelija 2016: Aurora Raiskinen
- tuomariston jäsen vuonna 2017

2018 Heidi Tuisku

Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan. Kisan lähtökohta oli Heidille materiaalipainotteinen. Hän valitsi kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa. Tuomaristo arvosti Heidi Tuiskun kilpailumalliston yhtenäisyyttä. Malliston kuvailtiin olevan kaupallinen ja moderni. Lisäksi mallistosta huokui Heidi Tuiskun kypsyys suunnittelijana.


2017 Irina Rogusina

Irinan kisamallisto 'Kukkaisvalssi' on romanttinen ja elegantti, erittäin yhtenäinen kokonaisuus, joka monipuolisuudellaan takaa laajan ihailijakunnan ja hyvät kaupalliset edellytykset myös Suomen ulkopuolella.

Tuomariston erityishuomion sai aivan ylivertainen tekninen osaaminen, vaikeiden ratkaisujen hieno toteuttaminen, sekä viimeistely ja pukujen täydellinen istuvuus. Hyvät materiaalivalinnat ja niiden mestarillinen käyttö kertovat Irinan kokemuksesta ja osaamisesta. Hänen puvuissaan näkyy hänen monipuolisuutensa, kykynsä hallita kokonaisuuksia, ja luoda kauniilla yksityiskohdilla puvuille persoonallisuutta.2016 Aurora Raiskinen

Voittajan valintaa perusteltiin mm. sillä, että Aurora on onnistunut luomaan yhtenäisen kokonaisuuden ja samalla erittäin monipuolisen malliston. Hänen työnsä jälki on erinomaista, ja pukujen istuvuus täydellistä, tuomaristo oli erittäin vaikuttunut pukujen yksityiskohdista ja erilaisista teknisistä ratkaisuista. Auroran puvut ovat uniikkeja, ne edustavat tekijänsä tyyliä ja taitoja. Hän on onnistunut löytämään tasapainon luovan designin, teknisen osaamisen ja kaupallisten arvojen kesken ja onkin pitkällä suunnittelijan sisäisen identiteetin prosessissa.

Aurora luo pukuja vahvoille, persoonallisille naisille, asiakkaan tarpeet ja toiveet ammattilaisena huomioon ottaen, omaa vahvaa ja persoonallista ääntään kuunnellen.

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

Vuoden hääsome 2024 on By Bridezilla! Hääsomettajat valitsivat By Bridezillan Jennan myös omaksi suosikikseen ehdolla olleiden joukosta. Voittaja julkistettiin Love me do Winter Fairilla sunnuntaina 21.1.2024 tapahtuman päälavalla.

Lisäksi tapahtumassa palkittiin kunniakirjalla I said yes and now what -sometili. Perusteluissa kehuttiin...

Vuoden hääpukusuunnittelija 2024 -kilpailun finalistihaku on auki!

Love me do järjestää jälleen Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kahdeksatta kertaa, osana syksyn Love me do Autumn Fair -häämessutapahtumaa, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 5.10.2024.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun voittaja on Anna Lindh!

Love me do Autumn Fairin catwalkilla käytiin jälleen 30.9.2023 Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun finaali, nyt seitsemättä kertaa.

Annan malliston Anna Lindh Unique Collectionin tavoite on korostaa yksilöllisyyttä ja mahdollistaa jokaiselle morsiamelle uniikki, UNELMIEN PUKU.

...

Stailatut kuvaukset kotimaisen häämuodin ja -tyylin yhteistyönä OSA 1 Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun Yleisöäänestyksen voittaja on vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä sekä muista ekologisista kankaista valmistava Laura Hyvi. Koska vuonna 2020 ei varsinaista kilpailun finaalinäytöstä voitu pandemiatilanteesta johtuen...

Maanantaina 15.3. juhlistetaan kotimaista häämuotia somessa! Pandemiatilanteesta johtuen emme ole päässeet pitämään fyysisiä messuja, emmekä sitä myöten myöskään Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun finaalia. Haluamme kuitenkin nostaa esiin upeaa kotimaista osaamista ja siitä lähti ajatus kotimaisen häämuodin päivästä. Tällä kertaa se...

Suomen suurimmat häämessut pidetään seuraavan kerran tammikuussa 2022! Koronatilanteesta johtuen olemme viranomaismääräysten mukaisesti joutuneet siirtämään Love me do Autumn Fair 2021 tapahtuman eteenpäin pidettäväksi vuonna 2022.

Tähän artikkeliin on kerätty tietoa hääpareille vihkimiseen ja häiden sunnitteluun sekä niiden järjestämiseen poikkeusaikana. Tiedot on kerätty eri viranomais- ja asiantuntijalähteistä sen tiedon mukaan, mikä sillä hetkellä on ollut voimassa.