Näytteilleasettajainfo

03.02.2020

Infot on jaettu kolmeen osaan: Ennen messuja (kaikki mitä tulee tehdä ennen messuja), Messuilla (infot liittyen rakennuspäivään ja itse messuihin) sekä Osaston purku (toimet välittömästi messujen sulkeuduttua). Tutustuthan infoihin huolella!
Kuva: Alejandro Lorenzo
Kuva: Alejandro Lorenzo

Ennen messuja

Yleistä

Täytä näytteilleasettajien tietolomake ensitilassa täällä.

Kullekin näytteilleasettajalle on toimitettu sopimusehdot varausvahvistuksen yhteydessä. Varausmaksu osastosta lähetetään sähköpostitse varausvahvistuksen jälkeen, vahvistuksessa mainittuna ajankohtana. Varausmaksun osuus on 50% varauksesta ja se huomioidaan loppulaskutuksessa, mutta sitä ei palauteta, mikäli osallistuminen peruuntuu.

Oma osasto

Osaston hinta sisältää

Merikaapelihallin tiloista sovitun kokoisen tilan, sähkön omalle osastolle sekä wifin, mutta EI KALUSTUSTA, MATOTUSTA TAI SERMEJÄ - poikkeuksena tietyt valmiiksi rakenteita sisältävät osastot. Luethan siis infomme huolella, kalustuksesta löytyy lisätietoa alempaa. HUOM! Muita osastorakennuttajia tai kalustajia, kuin Love me do:n erikseen mainitsemia yhteistyökumppaneita ei voi käyttää messuillamme (omat rakenteet ja huonekalut luonnollisesti sallittuja). Vuokrattavat osastorakenteet tulee tilata Love me do:n kautta ja huonekalut suoraan kalustajalta - se on myös edullista!

Osaston jakaminen toisen yrityksen kanssa

Osaston voi halutessaan jakaa toisen yrityksen kanssa, tapahtumajärjestäjän erillisellä luvalla. Tällöin osaston jakavia yrityksiä kohdellaan omina asiakkuuksina, heille kuuluvat kaikki samat edut, oikeudet ja markkinointi, kuin mille tahansa yksittäiselle näytteilleasettajalle. Osaston jakamiseen tarvitaan AINA järjestäjän lupa. 5 m2 tai sitä pienempiä osastoja ei voi jakaa. Jakamisesta veloitetaan 70€ (+ alv) lisämaksu jokaiselta uudelta, osastolle kimppaan tulevalta yritykseltä. Osastolla ei saa ilman järjestäjän lupaa markkinoida toista yritystä millään tavalla, edes mainosmateriaaleina.

Hyvä osasto

Tee osastostasi mahdollisimman avoin, jotta asiakkaat pääsevät osastolle juttelemaan kanssanne sen sijaan, että asiakas seisoo ruuhkaisella käytävällä tönittävänä. Asiakkaiden kanssa keskustelu kannattaa tehdä omalla osastolla, ei käytävällä, koska kontakti on tällöin huomattavasti laadukkaampi. Kalusta osastosi siten, että asiakas pääsee astumaan osastolle sisään. Pöytiä ja muita kalusteita ei kannata laittaa aivan kiinni käytävään. Hyödynnä osastosi koko syvyydeltä ja luo asiakkaille rauhaisampi tila keskustella kanssasi.

Huomioi, että merkkausteippien päälle matottaminen ja kalustaminen on kielletty, koska teipit poistetaan lattioista sen jälkeen kun osastojen rakennus on valmis.

Markkinointi

Yrityksen lyhytesittely lisätään ja linkitetään näytteilleasettajalistalle (nimi, toimiala, paikkakunta, osastonro). Yrityksestä julkaistaan halutessanne oma artikkeli sivustollamme, jota varten näytteilleasettaja toimittaa artikkelitekstin tällä erillisellä lomakkeella.

Materialitoimitusajat artikkeleille: 13.12.2021 mennessä.

Suosittu Virtuaalinen Messukassi!

LMD toteutti virtuaalisen messukassin ensimmäisenä Suomessa 2015 ja se on ollut käytössä menestyksekkäästi siitä lähtien. Love me do:ssa kaupankäynti ei lopu messujen sulkeutumiseen, sillä messukävijämme fiilistelevät messutunnelmissa vielä omalla kotisohvallaankin, varsinkin jos tuleva puoliso tai juhlan suunnitteluun osallistuva henkilö ei ollut itse läsnä messuilla.

Messukassi toteutetaan virtuaalisesti sivustollamme lovemedo.fi ja se avautuu tapahtumapäivänä. Messukassiin voi ilmoittaa asiakkaita kiinnostavia messutarjouksia sekä kilpailuja ja arvontoja, joissa voi voittaa tuotteita tai palveluita. Tarjousten kannattaa antaa olla hyödynnettävissä vielä muutama viikko messujen jälkeenkin, sillä jälkikauppaa tehdään paljon. Messukassiin ilmoittaudutaan täällä.

Olemme mukana -bannerit

"Olemme mukana" -bannereita saa vapaasti käyttää kertoakseen asiakkailleen osallistumisesta Love me do -häämessuille. Käytäthän oikean kokoista banneria oikealle alustalle, jottei kuvan laatu kärsi! Tammikuun 2022 messujen osallistujabannerit lisätään saataville loppuvuodesta 2021.

Sosiaalinen media

Suosittelemme näytteilleasettajia tutustumaan facebookissa kullekin messuille luotavaan omaan tapahtumasivuun (event), jonne kaikki messuille osallistuvat yritykset voivat postata omaan osallistumiseensa liittyviä tarjouksia, arvontoja ja muita iloisia asioita.

Instagramissa käytetyt hastagit:  @lovemedofi #lovemedofi #lovemedo2022 sekä #häämessut #suomensuurimmathäämessut #häätapahtuma #häämessut2022 #häät2022 #häät2022

Juhlakattauskilpailu - erittäin suosittu messuvetonaula

Tapahtumassa on esillä näytteilleasettajien luomia juhlakattauksia. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kattauskilpailuun osallistuminen maksaa 40€ + alv (sisältää pöydän, kohdevalon ja alueen kehikon). Kattauksen voi tehdä yksin tai yhdessä toisen yrittäjän kanssa. Tapahtumakävijät äänestävät kattauksista parhaan ja tulos ilmoitetaan tapahtuman jälkeen. Kattauskilpailupöytiin ei saa tuoda esille muiden kuin näytteilleasettajan mainoksia ilman järjestäjän lupaa (esim. yhteistyökumppanit). Näytteilleasettaja vastaa kattauksesta itse, kilpailuun tuodaan ainoastaan pöytä järjestäjän toimesta.

Kattauskilpailun pöytäkoko: suorakaidepöytä 180x80cm. Suosittelemme pöydän liinoitusta!

Musiikki & esitykset

Musiikki- ja ohjelmapalveluita tarjoavilla yrityksillä on mahdollisuus esiintyä messuilla ennalta sovitusti, ennalta sovittuina aikoina. Musiikin esittäjät huolehtivat itse omista Teosto-ilmoituksista ja -maksuista.

Muotinäytökset

Katso erillinen ohje muotinäytöksiin liittyen täältä.

Rakenteiden ja kalusteiden tilaaminen

Messurakenteet ja kalusteet

Messurakenteet ja lisäkalusteet tilataan erillisellä lomakkeella

Rakenne- ja kalustetilaukset on tehtävä:
28.12.2021 mennessä.

Huonekalut tilataan suoraan yhteistyökumppaniltamme, info löytyy lomakkeesta.

Sähkö ja netti

Kaikilla osastoilla on sähköpistoke, suosittelemme ottamaan mukaan jatkojohdon/jakajan.
Tila on valaistu Merikaapelihallin yleisvalaistuksella, joka on korkeassa tilassa loisteputket n. 14m korkeudessa ja matalassa tilassa alempana (normaali huonekorkeus). Yleisvalaistus on siis heikohko, suosittelemme lisävalaistusta spottien tai jalkalampun muodossa.

Kiinteä nettiyhteys: tiedustele hintaa järjestäjältä kalustelomakkeella (perushinta 60-100€ + alv, kustannukset voivat vaihdella riippuen sijainnista).

Messuilla

Koronasuositukset ja -rajoitukset

Messuillamme noudatetaan viranomaismääräyksiä ja -suosituksia, jotka löytyvät ajankohtaisina Helsingin kaupungin kotisivuilta.

Myynti ja maistatukset

Tapahtumassa saa vapaasti myydä tapahtumaan soveltuvia tuotteita koko aukioloajan! Pakatkaa siis matkaan koko putiikki ja tuokaa tuotteenne innokkaan messukansan ostettavaksi. Elintarvikkeita maistatettaessa tai myydessä näytteilleasettajan tulee tehdä omavalvontailmoitus Helsingin kaupungin elintarvikeviranomaiselle ja tuoda kopio ilmoituksesta mukaan tapahtumaan. Ks. lisätiedot Helsingin kaupungin sivuilta.

Musiikki & esitykset

Musiikki- ja ohjelmapalveluita tarjoavilla yrityksillä on mahdollisuus esiintyä messuilla ennalta sovitusti, ennalta sovittuina aikoina. Musiikin esittäjät huolehtivat itse omista Teosto-ilmoituksista ja -maksuista.


Messujen rakennuspäivä

Näytteilleasettaja vastaa oman paikkansa pystyttämisestä ja purkamisesta, somistamisesta ja siivoamisesta. Osastoa ei voi tulla rakentamaan ennen ilmoitettua rakennusaikaa.

Osastojen rakennuspäivät
Messuja edeltävänä perjantaina klo 16-20 (rakennuspäivä) sekä messupäivänä lauantaina klo 8-9.

Näytteilleasettajatunnukset: Kullekin näytteilleasettajalle varataan näytteilleasettajatunnukset, joita annetaan 4-5 m2 -kokoisille osastoille 2 kpl, 6-9 m2 osastoille 3 kpl ja yli 10m2 -kokoisille osastoille 4 kpl. Lisätunnuksista veloitetaan 3€ kpl.

Kaikilla tilassa liikkuvilla tulee olla näytteilleasettajatunnus kiinnitettynä näkyvälle paikalle niin rakennuksen, messujen kuin purun aikana. Tunnuksia jaetaan rakennuspäivänä ja niitä saa messupäivän aamuna crewn toimistolta lastauslaiturin vierestä.

Kuorman purkaminen ja lastauslaiturin käyttö

Rakennuspäivänä Merikaapelihalliin pääsee turvallisuussyistä VAIN ovesta M1  (Tammasaarenlaituri 6), sekä lastauslaiturin (M5) kautta. Lastauslaituri sijaitsee osoitteessa Tammasaarenkatu 1. Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin ei saa ajaa autolla, mahdollinen purku tapahtuu parhaiten jättämällä auto lastauslaiturin oven lähistölle kadulle tai lastauslaiturin luiskalla. Lastauslaituria saa käyttää tavaroiden tuomiseen rakennus- ja purkuaikana first come first serve -periaatteella. Toivomme, että mahdollisimman moni jättäisi auton kadulle, mikäli auto kuitenkin ajetaan luiskalle, tavarat puretaan autosta ripeästi hallin puoleiselle seinälle, auto ajetaan ulos (jotta seuraava pääsee purkamaan) ja sen jälkeen omat tavarat viedään osastolle.

Lastauslaiturille voidaan erityisluvalla ajaa sisään tarvittaessa rakennuspäivänä perjantaina aamulla. Tästä on kuitenkin AINA sovittava etukäteen järjestäjän kanssa, jottei lastauslaiturin käyttö häiritse rakennusta tai jo sijoiteltuja rakenteita. Mikäli yritykselle tulee messukalusteita yms. lavalla, joka tarvitsee noutaa erikseen vasta maanantaina kuljetusyrityksen toimesta, tulee asiasta sopia erikseen etukäteen järjestäjän kanssa.

Parkkeeraus

Kaapelitehtaalla on oma pieni parkkipaikka sekä tienvierusparkkipaikkoja. (ks. lisätiedot Kaapelitehtaan sivuilta), mutta suosittelemme käyttämään viereisen kauppakeskuksen parkkitaloa. Purkaessa ja lastatessa voi auton jättää mahdollisimman lähelle sisäänkäyntejä (tuolloin auki M1 ja lastauslaituri), mutta alueelta tulee herkästi sakkoja ja se kannattaa ottaa huomioon autoa parkkeeratessa. Tammasaarenkadulle parkkeerattaessa, lukekaa kyltit tarkasti! Huomioikaa myös, että kadulle (EI RUUTUUN) on mahdollista parkkeerata 15 min ajaksi ilman parkkimaksua lastatessa ja purkaessa. Ruutuun parkkeerattaessa tulee aina tarkistaa parkkimaksun tarve. Valitettavasti Love me do:lla ei ole mahdollisuutta järjestää näytteilleasettajille parkkipaikkoja, eikä LMD ole vastuussa mahdollisista sakoista. Tarkista aina voimassa olevat parkkeerausohjeet paikan päältä sekä Kaapelitehtaan infosta.

Roskat

Järjestäjällä on alueella muutamia roskasäiliöitä, mutta koska emme voi niitä tyhjentää Kaapelitehtaan roskasäiliöihin, tulee näytteilleasettajien viedä isommat rakennuksessa ja purussa tai messujen aikana syntyneet jätteet mukanaan.

Kaapelitehtaan rakenteet ja materiaalit

Seiniin ei saa kiinnittää mitään siten, että rakenteisiin jää jälkiä. Sama koskee messurakenteita. Pyydämme myös huomioimaan, että Merikaapelihallin omat mustat verhot on pidettävä auki! Verhojen sulkeminen ilman lupaa on kiellettyä, sekä ikkunapaikoilla, että tolppien välissä, jotta tila pysyy mahdollisimman valaistuna päivänvalon aikaan ja ilmankierto toimii koko messualueella.

Hyvän ja toimivan osaston periaate

Tee osastostasi mahdollisimman avoin, jotta asiakkaat pääsevät osastolle juttelemaan kanssanne sen sijaan, että asiakas seisoo ruuhkaisella käytävällä tönittävänä. Asiakkaiden kanssa keskustelu kannattaa tehdä omalla osastolla, ei käytävällä, koska kontakti on tällöin huomattavasti laadukkaampi. Kalusta osastosi siten, että asiakas pääsee astumaan osastolle sisään. Pöytiä ja muita kalusteita ei kannata laittaa aivan kiinni käytävään. Hyödynnä osastosi koko syvyydeltä ja luo asiakkaille rauhaisampi tila keskustella kanssasi.

Huomaa, että merkkausteippien päälle matottaminen ja kalustaminen on kielletty.

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Näytteilleasettajien sisäänpääsy messupäivinä

Lauantaina alkaen klo 08:00 ja sunnuntaina alkaen klo 09:00.
Sisäänkäynti ennen messujen aukeamista ainoastaan lastauslaiturin kautta, Tammasaarenkatu 1.

Kahvia on tarjolla Merikaapelihallin pohjakerroksessa näytteilleasettajien taukotilassa, jonne on käynti hallin puolivälistä C-portaan kautta, ikkunallisen ulokkeen alta.
Säilytystilat: Merikaapelihallissa on erittäin huonosti säilytystilaa tapahtuman aikana, joten mahdolliset lavat ja rullakot tulee viedä pois tapahtuman ajaksi, tai naamioida osaksi osastoa. Näytteilleasettajien ulkovaatteita ja laukkuja saa halutessaan säilyttää kellarikerroksen taukotilassa, mutta tila on pieni ja vartioimaton. Yleiseen narikkaan emme valitettavasti voi tilanpuutteen takia ottaa näytteilleasettajien ulkovaatteita.

Vartiointi ja turvallisuus

Tapahtuman aikana paikalla on viranomaisten vaatima määrä järjestysmiehiä. Järjestäjällä on tapahtuman ajaksi vastuuvakuutus, mutta se ei kata järjestäjästä riippumattomista syistä sattunutta vahinkoa näytteilleasettajien omaisuudelle. Jokainen näytteilleasettaja vastaa oman omaisuutensa vakuuttamisesta. Kaksipäiväisien tapahtumapäivien välisen yön ajan Merikaapelihallissa on päällä automaattiset murtohälytinlaitteet (tammikuussa). Näytteilleasettaja jättää tuotteensa osastolle yöksi omalla vastuullaan.

Osaston purku

heti tapahtuman päätyttyä

Osastoja ei saa alkaa purkamaan ennen tapahtuman päättymistä! Määräyksen rikkomisesta seuraa järjestäjälle suoritettava 500€ sopimusrikemaksu. Mitään näytteilleasettajan tavaroita tai kalusteita ei voi jättää tilaan maanantaille, poikkeuksen tekee ennalta sovitut kuljetusyrityksien toimittamat noutotuotteet, joita ei voida viikonloppuna kuljettaa pois. Järjestäjä ei vastaa tilaan jätetyistä tavaroista.

Lastauslaituri (M5) Tammasaarenkatu 1: Purussa tavarat tuodaan ensin lastauslaiturin lähelle, josta omalla vuorolla auto täytetään ja ajetaan ulos. Autoa ei seisoteta laustauslaiturilla muuten kuin välittömän täytön ajan. Tavaroita voi viedä ulos myös ovesta M1. Huomioittehan, että sisäpihalle ajo on jatkossa Tanssitalon rakentamisen vuoksi estetty Kaapeliaukion suunnasta, ja sisäpihalle on käynti ainoastaan Tallberginkadun puoleisen tunnelin kautta, joten M3-M4 ovet ovat suljettuina.

Kaikkein tärkein asia

Love me do on hauska tapahtuma. Me kannustamme ja rohkaisemme teitä kaikkia astumaan ulos työhuoneistanne ja työpaikoiltanne, esittelemään upeita tuotteitanne ja osaamistanne, sekä pitämään hauskaa siinä samalla. Love me do:n tarkoitus on tavata uusia ihmisiä, viettää mukavaa aikaa vanhojen ystävien kanssa, esitellä teidän juttujanne uusille, innokkaille asiakkaille. Tarkoitus on myydä samalla kun nauttii itsekin olostaan. Tarkoitus on verkostoitua ja kylvää uusien, hienojen yhteistyöprojektien siemeniä. Olla osa tätä suurta juhla-alan perhettä.
Ohh the fun we're gonna have!

We all of you,
Love me do Crew

Kysyttävää?

Laita meille viestiä Huomaa, että messuviikolla olemme hyvin kiireisiä, emmekä ehdi vastata tiedusteluihin nopeasti.

Love me do Winter Fair ohjelma tarjoilee satojen pukujen häämuotinäytöksiä, runsaasti hääaiheisia luentoja ja workshoppeja, joihin pääsee osallistumaan myös itse, omin käsin, Kaunein morsiuskimppu -näyttelyn ja -kilpailun kymmenine hääkimppuineen, häämusiikkia, kokonaisen juhlakattausmaailman inspiroivine ideoineen, hääpukuneuvontaa, ruokaa,...

Suomen suurimmilla häämessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa n. 180 hää- ja juhla-alan yritystä ja edustusta sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!