Näytteilleasettajainfo

01.01.2024

Infot on jaettu kolmeen osaan:
Ennen messuja - kaikki mitä tulee tehdä ennen messuja
Messuilla - infot liittyen rakennuspäivään ja itse messuihin, sekä
Osaston purku - toimet välittömästi messujen sulkeuduttua
Tutustuthan infoihin huolella!
Kuva: Hehkukuva
Kuva: Hehkukuva

Seuraavat messut Kaapelitehtaalla
Autumn Fair 5.10.2024 & Winter Fair 18.-19.1.2025

ENNEN MESSUJA

Yleistä

Täytä näytteilleasettajien tietolomake ensitilassa täällä.

Kullekin näytteilleasettajalle on toimitettu sopimusehdot varausvahvistuksen yhteydessä. Varausmaksu osastosta lähetetään sähköpostitse varausvahvistuksen jälkeen, vahvistuksessa mainittuna ajankohtana. Varausmaksun osuus on 50% varauksesta ja se huomioidaan loppulaskutuksessa, mutta sitä ei palauteta, mikäli osallistuminen peruuntuu.

Oma osasto

Osaston hinta sisältää:

Merikaapelihallin tiloista sovitun kokoisen tilan, sähkön omalle osastolle sekä wifin, mutta EI KALUSTUSTA, MATOTUSTA TAI SERMEJÄ - poikkeuksena tietyt valmiiksi rakenteita sisältävät osastot.

Luethan siis infomme huolella, kalustuksesta löytyy lisätietoa alempaa. 

Osaston jakaminen toisen yrityksen kanssa

Osaston voi halutessaan jakaa toisen yrityksen kanssa, tapahtumajärjestäjän erillisellä luvalla. Tällöin osaston jakavia yrityksiä kohdellaan omina asiakkuuksina, heille kuuluvat kaikki samat edut, oikeudet ja markkinointi, kuin mille tahansa yksittäiselle näytteilleasettajalle. Osaston jakamiseen tarvitaan AINA järjestäjän lupa. 5 m2 tai sitä pienempiä osastoja ei voi jakaa. Jakamisesta veloitetaan 85€ (+ alv) lisämaksu jokaiselta uudelta, osastolle kimppaan tulevalta yritykseltä. Osastolla ei saa ilman järjestäjän lupaa markkinoida toista yritystä millään tavalla, edes mainosmateriaalein (käyntikortit, flyerit etc.).

Haluatko osallistua jakamalla osaston jonkun toisen yrityksen kanssa, mutta kumppania ei löydy omasta takaa? Ilmoittaudu täällä, me autamme etsimään uuden yhteistyökumppanin. 

Hyvä osasto

Tee osastostasi mahdollisimman avoin, jotta asiakkaat pääsevät osastolle juttelemaan kanssanne sen sijaan, että asiakas seisoo ruuhkaisella käytävällä tönittävänä. Asiakkaiden kanssa keskustelu tulee tehdä omalla osastolla, ei käytävällä, koska kontakti on tällöin huomattavasti laadukkaampi. Kalusta osastosi siten, että asiakas pääsee astumaan osastolle sisään. Pöytiä ja muita kalusteita ei kannata laittaa aivan kiinni käytävään. Hyödynnä osastosi koko syvyydeltä ja luo asiakkaille rauhaisampi tila keskustella kanssasi.

Huomioi, että merkkausteippien päälle matottaminen ja kalustaminen on kielletty, koska teipit poistetaan lattioista sen jälkeen kun osastojen rakennus on valmis. Osasto tulee AINA kalustaa siten, että asiakkaat mahtuvat asioimaan osaston sisällä, ei sen ulkopuolella ja käytävillä.

MARKKINOINTI & OHJELMA MESSUILLA

  • Yritys lisätään näytteilleasettajalistalle (nimi, osastonro). 
  • Teemme mukana olevista yrityksistä toimialoittain noston Love me do:n somekanaville (fb ja ig). 
  • Yritys voi halutessaan julkaista myös oman yritysesittelynsä vapaasti Facebookkiin tapahtumalle luodussa eventissämme - ohjeet ilmoitetaan uutiskirjeessämme.
  • Jaamme ja nostamme mahdollisuuksien mukaan yritysten messutarjouksia ja -infoja ennen messuja Instagramin tarinoissa. Katso lisätiedot alta.

Personoidun yrityskohtaisen noston Love me do:n someen tarjoamme kumppaneillemme, sekä erityisestä syystä. Somenäkyvyyttä on myös mahdollista ostaa, lisätiedot pian julkaistavassa hinnastossa. 

llmoita mahdollinen osastonne ohjelma tai muu info jo hyvissä ajoin media@lovemedo.fi
Erityisesti toivomme, että ilmoittaisitte meille etukäteen mahdollisesta ohjelmasta osastollanne tai erityisistä messutarjouksista, näin voimme huomioida sen mahdollisuuksien mukaan somessa, sekä tapahtuman kuulutuksissa.

Olemme mukana -bannerit

"Olemme mukana" -bannereita saa vapaasti käyttää kertoakseen asiakkailleen osallistumisesta Love me do -häämessuille. Käytäthän oikean kokoista banneria oikealle alustalle, jottei kuvan laatu kärsi! Ajankohtaiset messujen osallistujabannerit voi ladata täältä. 

Sosiaalinen media

Suosittelemme näytteilleasettajia tutustumaan facebookissa kullekin messuille luotavaan omaan tapahtumasivuun (event), jonne kaikki messuille osallistuvat yritykset voivat postata omaan osallistumiseensa liittyviä tarjouksia, arvontoja ja muita iloisia asioita.

Kun postaatte somessa aiheeseen liittyviä postauksia ja tarinoita, kannattaa tägätä @lovemedo.fi sekä käyttää ehdottamiamme hästägejä. Näin myös me näemme postauksenne helpommin ja voimme mahdollisuuksien mukaan jakaa niitä. Yhteisten hästägien käyttö lisää myös kaikkien näkyvyyttä somessa.

Jaamme ja postaamme yritysten messutarjouksia ja -infoja ennen messuja Instagramin tarinoissa.
Tarinoita jaetaan ja postataan mahdollisuuksien mukaan riippuen omista postausaikatauluistamme. Voit lähettää meille valmiin tarinamateriaalin tai tägätä meidät omaan tarinaasi, niin jaamme sen. Mikäli lähetät materiaalin meille, liitäthän viestiisi sopivan kuvan IG-kelpoisena koossa 1080 x 1920 px. Huomioi, että emme voi vastaanottaa erillistä tekstiä postattavaksi tarinoihin, pidäthän huolta että liitetyssä kuvassa on kaikki olennainen tieto messutarjouksesta. Kiitos!

Instagramissa käytetyt hastagit:  @lovemedofi #lovemedofi sekä #suomensuurimmathäämessut #häämessut #häätapahtuma #häät2024 #häät2025 #häät2026

Juhlakattauskilpailu - erittäin suosittu messuvetonaula

Tapahtumassa on esillä näytteilleasettajien luomia juhlakattauksia. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kattauskilpailuun osallistuminen maksaa 40€ + alv (sisältää pöydän, kohdevalon ja alueen kehikon). Kattauksen voi tehdä yksin tai yhdessä toisen yrittäjän kanssa. Tapahtumakävijät äänestävät kattauksista parhaan ja tulos ilmoitetaan tapahtuman jälkeen. Kattauskilpailupöytiin ei saa tuoda esille muiden kuin näytteilleasettajan mainoksia ilman järjestäjän lupaa (esim. yhteistyökumppanit). Näytteilleasettaja vastaa kattauksesta itse, kilpailuun tuodaan ainoastaan pöytä järjestäjän toimesta.

Kattauskilpailun pöytäkoko: suorakaidepöytä 183 x 75 cm. Suosittelemme pöydän liinoitusta!

Musiikki & esitykset

Musiikki- ja ohjelmapalveluita tarjoavilla yrityksillä on mahdollisuus esiintyä messuilla ennalta sovitusti, ennalta sovittuina aikoina - mikäli ohjelmassa on tilaa esitykselle. Tiedustele esiintymisslottia myynti@lovemedo.fi. Musiikin esittäjien tulee huolehtia esitystiedot Teostolle itse, musiikin esityslupa menee automaattisesti järjestäjän tapahtumaluvan alle. 

Muotinäytökset

Katso erillinen ohje muotinäytöksiin liittyen täältä.

Myynti ja maistatukset

Tapahtumassa saa vapaasti myydä tapahtumaan soveltuvia tuotteita koko aukioloajan. Pakatkaa siis matkaan koko putiikki ja tuokaa tuotteenne innokkaan messukansan ostettavaksi!
Elintarvikkeita maistatettaessa tai myydessä näytteilleasettajan tulee tehdä omavalvontailmoitus Helsingin kaupungin elintarvikeviranomaiselle ja tuoda kopio ilmoituksesta mukaan tapahtumaan. Ks. lisätiedot : Helsingin Kaupungin Elintarviketoiminnan rekisteröinti


RAKENTEIDEN & KALUSTEIDEN TILAAMINEN

Messurakenteet ja kalusteet

Messurakenteet ja lisäkalusteet tilataan erillisellä lomakkeella. Samasta paikasta löytyy kaikki info liittyen osastojen rakenteisiin ja kalusteisiin; saarekkeisiin kuuluvat rakenteet sekä mahdolliset tilattavat osastotuotteet.

Rakenne- ja kalustetilaukset syksyn tapahtumaan on tehtävä 10.9.2024 mennessä.

Sähkö ja netti

Kaikilla osastoilla on sähköpistoke, suosittelemme ottamaan mukaan jatkojohdon/jakajan.
Tila on valaistu Merikaapelihallin yleisvalaistuksella, joka on korkeassa tilassa loisteputket n. 14m korkeudessa ja matalassa tilassa alempana (normaali huonekorkeus). Yleisvalaistus on siis heikohko, suosittelemme lisävalaistusta spottien tai jalkalampun muodossa.


MESSUILLA


Messujen rakennuspäivä

Näytteilleasettaja vastaa oman paikkansa pystyttämisestä ja purkamisesta, somistamisesta ja siivoamisesta. Osastoa ei voi tulla rakentamaan ennen ilmoitettua rakennusaikaa. Osasto tulee AINA kalustaa siten, että asiakkaat mahtuvat asioimaan osaston sisällä, ei sen ulkopuolella ja käytävillä.

Osastojen rakennus
Messuja edeltävänä perjantaina klo 16-20 (rakennuspäivä) sekä messupäivänä lauantaina klo 8-9.

Näytteilleasettajatunnukset: Kullekin näytteilleasettajalle varataan näytteilleasettajatunnukset, joita annetaan 4-5 m2 -kokoisille osastoille 2 kpl, 6-9 m2 osastoille 4 kpl ja yli 10m2 -kokoisille osastoille 6 kpl. Lisätunnuksista veloitetaan 7€ kpl.

Kaikilla tilassa liikkuvilla tulee olla näytteilleasettajatunnus kiinnitettynä näkyvälle paikalle niin rakennuksen, messujen kuin purun aikana. Tunnuksia jaetaan rakennuspäivänä ja niitä saa messupäivän aamuna crewn toimistolta lastauslaiturin vierestä. 


HUOM! Messujen aikana muut ovet (M1 & M3-M4 & M6) ovat suljettuna ja aukeavat ainoastaan hätäpoistumistilanteissa.
HUOM! Messujen aikana muut ovet (M1 & M3-M4 & M6) ovat suljettuna ja aukeavat ainoastaan hätäpoistumistilanteissa.


Kuorman purkaminen ja lastauslaiturin käyttö

Rakennuspäivänä Merikaapelihalliin pääsee turvallisuussyistä VAIN ovesta M1  (Tammasaarenlaituri 6), sekä lastauslaiturin M6 kautta. Lastauslaituri sijaitsee osoitteessa Tammasaarenkatu 2. Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin ei saa ajaa autolla, mahdollinen purku tapahtuu parhaiten jättämällä auto lastauslaiturin oven lähistölle kadulle tai lastauslaiturin luiskalla. Lastauslaituria saa käyttää tavaroiden tuomiseen rakennus- ja purkuaikana first come first serve -periaatteella. Toivomme, että mahdollisimman moni jättäisi auton kadulle, mikäli auto kuitenkin ajetaan luiskalle, tavarat puretaan autosta ripeästi hallin puoleiselle seinälle, auto ajetaan ulos (jotta seuraava pääsee purkamaan) ja sen jälkeen omat tavarat viedään osastolle.

Lastauslaiturille voidaan erityisluvalla ajaa sisään tarvittaessa tapahtuman rakennuspäivinä torstaina tai perjantaina ennakkoon sovitusti. Tästä on kuitenkin AINA sovittava etukäteen järjestäjän kanssa, jottei lastauslaiturin käyttö häiritse rakennusta tai jo sijoiteltuja rakenteita. Mikäli yritykselle tulee messukalusteita yms. lavalla, joka tarvitsee noutaa erikseen vasta maanantaina kuljetusyrityksen toimesta, tulee asiasta sopia erikseen etukäteen järjestäjän kanssa.

Parkkeeraus

Kaapelitehtaalla on oma pieni parkkipaikka sekä tienvierusparkkipaikkoja. (ks. lisätiedot Kaapelitehtaan sivuilta), mutta suosittelemme käyttämään viereisen kauppakeskuksen parkkitaloa. Purkaessa ja lastatessa voi auton jättää mahdollisimman lähelle sisäänkäyntejä (tuolloin auki M1 ja lastauslaituri M6), mutta alueelta tulee herkästi sakkoja ja se kannattaa ottaa huomioon autoa parkkeeratessa.

Tammasaarenkadulle parkkeerattaessa, lukekaa kyltit tarkasti! Huomioikaa myös, että kadulle (EI RUUTUUN) on mahdollista parkkeerata 15 min ajaksi ilman parkkimaksua lastatessa ja purkaessa. Ruutuun parkkeerattaessa tulee aina tarkistaa parkkimaksun tarve. Valitettavasti Love me do:lla ei ole mahdollisuutta järjestää näytteilleasettajille parkkipaikkoja, eikä LMD ole vastuussa mahdollisista sakoista. Tarkista aina voimassa olevat parkkeerausohjeet paikan päältä sekä Kaapelitehtaan infosta.

Roskat

Järjestäjällä on alueella muutamia roskasäiliöitä, mutta koska emme voi niitä tyhjentää Kaapelitehtaan roskasäiliöihin, tulee näytteilleasettajien viedä isommat rakennuksessa ja purussa tai messujen aikana syntyneet jätteet mukanaan.

Mikäli messuille on tilattu oma roskalava, siitä ilmoitetaan näytteilleasettajille erikseen. Roskalava on sijoitettu M6 lastauslaiturin vasemmalle puolelle ulkoa katsottaessa.

Kaapelitehtaan rakenteet ja materiaalit

Kaapelitehtaan sääntöjen mukaisesti kaikissa tapahtuman kiinnityksissä tulee käyttää sellaisia teippejä, jotka eivät jätä liimajälkiä tai teippauksia pintoihin (erityisesti messumattojen kiinnityksessä). Seiniin ja ikkunoihin kiinnitettävien ilmoitusten ja julisteiden yhteydessä ainoa sallittu materiaali on sinitarra tai heikkoliimainen teippi. Yritys on velvollinen korjaamaan mahdolliset vauriot tai pintojen puhdistukset. 

Sama koskee messurakenteita; älä kiinnitä messuseiniin tai kehikoihin mitään, mistä voisi jäädä niihin jälkiä. Kysy neuvoa, autamme mielellämme! 

Pyydämme myös huomioimaan, että Merikaapelihallin omat mustat verhot on pidettävä auki!
Verhojen sulkeminen ilman lupaa on kiellettyä, sekä ikkunapaikoilla, että tolppien välissä, jotta tila pysyy mahdollisimman valaistuna päivänvalon aikaan ja ilmankierto toimii koko messualueella.

Kynttilät

Merikaapelihallissa ei saa polttaa kynttilöitä. Tavallisten kynttilöiden sijaan tulee käyttää ledikynttilöitä.

Hyvän ja toimivan osaston periaate

Tee osastostasi mahdollisimman avoin, jotta asiakkaat pääsevät osastolle juttelemaan kanssanne sen sijaan, että asiakas seisoo ruuhkaisella käytävällä tönittävänä. Asiakkaiden kanssa keskustelu kannattaa tehdä omalla osastolla, ei käytävällä, koska kontakti on tällöin huomattavasti laadukkaampi. Kalusta osastosi siten, että asiakas pääsee astumaan osastolle sisään. Pöytiä ja muita kalusteita ei kannata laittaa aivan kiinni käytävään. Hyödynnä osastosi koko syvyydeltä ja luo asiakkaille rauhaisampi tila keskustella kanssasi.

Huomaa, että merkkausteippien päälle matottaminen ja kalustaminen on kielletty.

HUOM!

Osasto tulee kalustaa siten, että asiakas ei seiso kulkukäytävällä asioidessaan yrityksen osastolla, vaan asiointi tapahtuu osaston sisäpuolella. Tämän voi toteuttaa siten, että osasto on joko kokonaan käynnille avoin tai siten, että varsinainen myynti- tai tuotetiskit sijoitetaan niin, että tiskien ja käytävän väliin jää tila, jossa asiakas voi tutustua osaston tarjontaan.

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen


Näytteilleasettajien sisäänpääsy messupäivinä

Lauantaina alkaen klo 08:00.
Sisäänkäynti ennen messujen aukeamista ainoastaan lastauslaiturin M6 kautta, Tammasaarenkatu 2.

Kahvia on tarjolla Merikaapelihallin sisäänkäynnin puoleisessa päädyssä, tapahtumajärjestäjän toimiston vieressä olevassa tilassa.

Säilytystilat
 
Merikaapelihallissa on erittäin huonosti säilytystilaa tapahtuman aikana, joten mahdolliset lavat ja rullakot tulee viedä pois tapahtuman ajaksi, tai naamioida osaksi osastoa. Yleiseen narikkaan emme valitettavasti voi tilanpuutteen takia ottaa näytteilleasettajien ulkovaatteita.

Vartiointi ja turvallisuus

Tapahtuman aikana paikalla on viranomaisten vaatima määrä järjestysmiehiä. Järjestäjällä on tapahtuman ajaksi vastuuvakuutus, mutta se ei kata järjestäjästä riippumattomista syistä sattunutta vahinkoa näytteilleasettajien omaisuudelle. Jokainen näytteilleasettaja vastaa oman omaisuutensa vakuuttamisesta. Kaksipäiväisien tapahtumapäivien välisen yön ajan Merikaapelihallissa on päällä automaattiset murtohälytinlaitteet (tammikuussa). Näytteilleasettaja jättää tuotteensa osastolle yöksi omalla vastuullaan.


OSASTON PURKU

heti tapahtuman päätyttyä

Osastoja ei saa alkaa purkamaan ennen tapahtuman päättymistä! Määräyksen rikkomisesta seuraa järjestäjälle suoritettava 500€ sopimusrikemaksu.
Messusalissa on viimeisen tunnin aikana vielä kävijöitä, ihan viimeiselle kellonlyömälle saakka. Osastoja ei saa missään tapauksessa ruveta näkyvästi pakkaamaan tai purkamaan ennen kuin messut on kuulutettu päättyneeksi. Olemme saaneet tästä asiakkailta palautetta, kuinka tylsältä tuntuu kierrellä, vaikka aikaa on, mutta yritykset ovat jo lähdössä. Tästä syystä kiinnitämme tähän kaudella 2024/2025 erityistä huomiota.

Mitään näytteilleasettajan tavaroita tai kalusteita ei voi jättää tilaan maanantaille, poikkeuksen tekee ennalta sovitut kuljetusyrityksien toimittamat noutotuotteet, joita ei voida viikonloppuna kuljettaa pois. Järjestäjä ei vastaa tilaan jätetyistä tavaroista.

Lastauslaituri (M6) Tammasaarenkatu 2: Purussa tavarat tuodaan ensin lastauslaiturin lähelle, josta omalla vuorolla auto täytetään ja ajetaan ulos. Autoa ei seisoteta laustauslaiturilla muuten kuin välittömän täytön ajan. Tavaroita voi viedä ulos myös ovesta M1.

Huomioittehan, että sisäpihalle ajo on Tanssitalon valmistumisen jälkeen estetty Kaapeliaukion suunnasta, ja sisäpihalle on käynti ainoastaan Tallberginkadun puoleisen tunnelin kautta, joten M3-M4 ovet ovat suljettuina.


Kaikkein tärkein asia

Love me do on hauska tapahtuma. Me kannustamme ja rohkaisemme teitä kaikkia astumaan ulos työhuoneistanne ja työpaikoiltanne, esittelemään upeita tuotteitanne ja osaamistanne, sekä pitämään hauskaa siinä samalla. Love me do:n tarkoitus on tavata uusia ihmisiä, viettää mukavaa aikaa vanhojen ystävien kanssa, esitellä tuotteitanne ja palveluitanne uusille, innokkaille asiakkaille. Tarkoitus on myydä samalla kun nauttii itsekin olostaan. Tarkoitus on verkostoitua ja kylvää uusien, hienojen yhteistyöprojektien siemeniä.
Olla osa tätä suurta juhla-alan perhettä.

Ohh the fun we're gonna have!

We all of you,
Love me do Crew


Kysyttävää?

Laita meille viestiä Huomaa, että messuviikolla olemme hyvin kiireisiä, emmekä ehdi vastata tiedusteluihin nopeasti.

Tilaa rakkauskirjeemme, ja saat ensimmäisenä tietää tulevista tapahtumista, muista tilaisuuksista, sekä tarjoamistamme vaihtoehdoista ja tarjouksista. 

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!