VUODEN HÄÄYRITYS 2024

01.01.2024
Vuoden hääyritys 2024 -finaaliäänestys on päättynyt!

Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävä Vuoden hääyritys© -kilpailu järjestetään vuosittain Love me do -häätapahtuman toimesta yleisöäänestyksellä, yhteistyössä Häät-lehden ja Häähakemisto amoriini.comin kanssa.

Vuoden hääyritys 2024 valitaan yleisön ehdottamien yritysten joukosta nimeämisvaiheen jälkeisessä valtakunnallisessa online-äänestyksessä yleisön, sekä ammattilaisraadin äänillä. Finaaliäänestyksen lopputulos koostuu 75% yleisöäänistä ja 25% ammattilaisraadin yhteensä antamista vastaavuusäänistä.

Kilpailuun sai ehdottaa yrityksiä 7.12.2023 klo 20 saakka. Eniten ehdotuksia saaneet yritykset etenivät finaaliin, kuhunkin kategoriaan otettiin mukaan maksimissaan 10 yritystä.

Varsinainen yleisöäänestys oli auki välillä 13.12.2023-3.1.2024. Äänestys on nyt päättynyt, ja julkaisemme kategoriavoittajat yksitellen alkaen 9.1.2024. Varsinainen kokonaiskilpailun voittaja - Vuoden hääyritys 2024 - julkistetaan Suomen suurimmassa häämessutapahtumassa Love me do Winter Fairilla 20.1.2024.
Vuoden hääyritys 2023 oli Pitopalvelu Muru. Kuva Petri Mast.
Vuoden hääyritys 2023 oli Pitopalvelu Muru. Kuva Petri Mast.

Tänä vuonna Vuoden hääyritys -kilpailu palasi jälleen juurilleen, ja antoi yleisön päättää mitkä yritykset ovat ehdolla Vuoden hääyritykseksi 2024.

Me halusimme kuulla ketkä ovat hää- ja juhlamaailman tähtiä, hyviä tekijöitä ja ainutlaatuisia palveluntarjoajia. Haluamme nostaa tekijät esiin ja siten kiittää hyvästä työstä ja sitkeästä tekemisestä. Hää- ja juhla-ala on toimialana pienempi kuin moni muu, mutta meiltä löytyy upeita ammattilaisia Hangosta Nuorgamiin. Lämmin kiitos lähes tuhannesta ehdotuksesta!

Kategoriat

Kilpailussa on 12 eri kategoriaa, jotka ovat aakkosjärjestyksessä:

 • Hääfloristi (kukkakaupat, floristit ja morsiussitojat)
 • Hääkauneuspalvelu (yritys tai tekijä)
 • Hääkuvaaja (hää- ja videokuvaajat, kuvapalvelut)
 • Hääleipuri (konditoria- ja leipomopalvelut, sokerileipurit sekä kakkutaiteilijat)
 • Ohjelma- ja polttaripalvelu (esiintyjät, ohjelmapalvelut, hääbändit, DJ, kuljetuspalvelut sekä muut juhlaelämystuottajat)
 • Hääpalvelu (Suomessa toimiva juhla-alan tuotteita, kuten esim. kutsuja tai juomia tai -palveluita tarjoava kivijalkaliike, verkkokauppa tai verkkopalvelu)
 • Hääsuunnittelija, somistaja & stylisti (hää- ja juhlasuunnittelijat sekä  juhlasomistuspalveluiden tuottajat)
 • Juhlatila
 • Hääkultaseppä (kultasepät ja kultasepänliikkeet)
 • Morsiuspalvelu (morsiusliike, hääpukusuunnittelija tai ateljee-ompelimo)
 • Pitopalvelu
 • Sulhaspalvelu (sulhasille suunnattu palvelu, kuten pukuliike, mittatilauspalvelu, asustevalmistaja, pukusuunnittelija tai räätäli sekä parturisalongit)

Kilpailussa jaetaan myös kunniamainintatitteli Vuoden uusi hääyritys, jonka saa eniten ääniä kerännyt, aikaisintaan kilpailun aloitusvuotta edeltäneenä vuonna (2022 tai 2023) perustettu yritys toimialakategoriasta riippumatta. Vuoden uusi hääyritys on kunnianimi, josta ei käydä kilpaa pidempään toimineiden yritysten kanssa - titteli on varattu tiettynä ajankohtana perustetulle kilpailuun osallistuvalle yritykselle, joka saa ns. ikäluokassaan eniten yleisöääniä.


Palkinnot

Maineen, julkisuuden ja kunnian sekä tittelin lisäksi Vuoden hääyritys 2024-voittajayritys palkitaan seuraavasti:

Näytteilleasettajapaikka Love me do:n syksyn 2024 häämessuille Helsingin Kaapelitehtaalle, sekä some- ja uutiskirjemainokset. Arvo n. 1400€.

Häät.fi Paraatibanneri 50.000 näyttöä
. Paraatibanneri on näkyvin ja tehokkain kampanjapaikka Häät.fi -sivustolla. Arvo 1390 € + alv 24 %. Lue lisää Paraatibannerista alan yrityksille suunnatussa Häät PRO -palvelussa.

Häähakemisto amoriini.com
 Vuoden 2024 loppuun saakka voimassa oleva, 1200€ arvoinen mainospaketti, joka sisältää mm. oman esittelyartikkelin. Tutustu amoriini.comiin!Kilpailu tuo näkyvyyttä jo finaalivaiheessa

Vuoden hääyritys -kilpailun tarkoituksena on esitellä yleisölle upeita suomalaisia hää- ja juhla-alan yrityksiä, joita Suomesta löytyy. Nostaa esiin osaajat, ammattilaiset ja unelmien toteuttajat, ja juhlia sitä valtaisaa osaamista mitä meillä on. Niitä lukemattomia pieniä ja suurempia yrityksiä, jotka puskevat läpi harmaan kiven ja loistavat - siinä samalla toteuttaen omalta osaltaan hääparien toiveita ja unelmia, tehden heidän päivästään ikimuistoisen.

Vuoden hääyritys -kilpailu otetaan yleensä lämpimästi vastaan paikallislehdistöjen taholla ja lukuisat alueelliset lehdet kertovat oman alueensa yritysten pääsystä finaaliin, sekä tietenkin vuoden parhaiden sijoituksista finaalissa.

Kuvakaappaus: Tyrvään Sanomat 22.1.2018

Vinkkejä yrityksille

Ole aktiivinen somessa! Tässä kilpailussa pärjää erinomaisesti myös pienemmän paikkakunnan loistavat yrittäjät, jotka kertovat yhteisölleen kilpailusta. Pieni tai suuri yritys, käyttäkää alla olevan linkin kautta saatavia virallisia kilpailukuvia ja pyytäkää myös asiakkaitanne oleman aktiivisia. Kilpailun parasta antia on se, kun tyytyväiset asiakkaanne haluavat kiittää teitä äänestämällä ja kertomalla teistä muillekin. Muistakaa kuitenkin tiedottaa seuraajianne, että olette kisassa mukana!

Kilpailun viralliset kuvat

Kisan viralliset osallistujakuvat löytyvät täältä. Päästäksesi kuvakansioon, sinun tulee antaa sähköpostiosoite.

Kilpailuun mukaan haluavan ja äänestyksiin osallistuvan yrityksen kannattaa julkaista kunkin vaiheen kilpailukuva somekanavissaan, jotta yrityksen omat asiakkaat voivat äänestää yritystä.

Oheisia kuvia tulee käyttää kaikissa kilpailuun liittyvissa julkaisuissa. Kilpailuun liittyvä linkitys tulee ohjata osoitteeseen https://www.lovemedo.fi/l/vhy2024 ja somessa @lovemedofi

Tallenna kuvat koneellesi ja käytä haluamissasi julkaisuissa. Yksittäisen kuvan käyttötarkoitus näkyy sen nimessä - nimi näkyy kuvan alla, kun klikkaat yksittäisen kuvan auki. Sosiaalisessa mediassa kuvien yhteydessä tulee käyttää tunnisteina #vuodenhääyritys #lovemedofi tai @lovemedofi. Tägää meidät myös tarinoihin!

Hall of fame

Vuoden Hääyritykset tuoreimmasta vanhimpaanPitopalvelu Muru, Ikaalinen


Vuoden hääyritys 2023 on raikas cateringpalvelu Ikaalisista, jolle hyvä ruoka tarkoittaa raaka-aineiden arvostamista, herkullisia sesongin makuja, käsityötä, hyvää mieltä ja pieniä yksinkertaisia elämyksiä. He haluavat tarjota pienen ihanan hetken makujen äärellä, sellaisen josta voit nauttia rauhassa. 

www.pitopalvelumuru.fi
Home in Garden, Kauniainen

Vuoden hääfloristiksikin palkitun Maria Hämäläisen luotsaama, niin paikallisten kuin Pääkaupunkiseudun hääparien arvostama Home in Garden on elämyksellinen kukkakauppa Kauniaisten keskustassa.


www.homeingarden.fiSalon Bella Pelo, Helsinki

Morsianten kauneuteen erikoistunut täyden palvelun parturi-kampaamo Salon Bella Pelo sijaitsee Helsingin Töölössä, ja on erikoistunut tarjoamaan asiakkailleen niin arjen luksusta kuin juhlien tyyliäkin.

www.salonbellapelo.fiPetri Mast Photography, Kirkkonummi


Dokumentaarista hääkuvausta koko Suomen alueella luotettavasti ja ammattitaidolla tarjoava Petri Mast on vuosien aikana palkittu niin Vuoden häävalokuvaajana (2015, 2016 ja 2018) kuin Vuoden häävalokuvasta (2017).

www.petrimast.fi


Purppurahelmi, Sastamala

Yhden naisen tilausleipomo Purppurahelmi valmistaa yksilölliset juhla- ja fantasiakakut juhlaan kuin juhlaan. Tilausleipomo sijaitsee Sastamalassa, Mouhijärven Häijäässä.

www.purppurahelmi.fiSandberg-timanttikorut, Helsinki

Sandberg on suomalainen perheyritys, jossa Sandberg-timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan pienissä tuotantoerissä, perinteisin käsityömenetelmin. Kaikki Sandberg-timanttikorujen timantit on hankittu luotettavista lähteistä.

www.sandberg.fi


Niinatar, Helsinki

Helsingissä sijaitseva hää- ja juhlapukujen erikoisliike Niinattaren valikoimaan kuuluvat hääpuvut, iltapuvut, linnanjuhlapuvut, vanhojentanssipuvut sekä kattava valikoima asusteita ja miesten vuokra- ja juhlapukuja.

www.niinatar.fi


Tervetuloa Suomen suurimmille häämessuille!

20.-21.1.2024 & 5.10.2024 KAAPELITEHDAS - HELSINKI