VUODEN HÄÄYRITYS 2024

20.01.2024
Vuoden hääyritys 2024 -voittajat, kuva Hehkukuva
Vuoden hääyritys 2024 -voittajat, kuva Hehkukuva

Vuoden hääyritys 2024 on Meikkistudio ElinaK!

Kahdeksatta kertaa järjestetyn Vuoden hääyritys© -kilpailun kokonaisvoittaja on Meikkistudio ElinaK Tampereelta. Kilpailu järjestetään vuosittain Love me do -häätapahtuman toimesta yleisöäänestyksellä, yhteistyössä Häät-lehden ja Häähakemisto amoriini.comin kanssa.

Vuoden hääyritys 2024 valittiin yleisön ehdottamien yritysten joukosta nimeämisvaiheen jälkeisessä valtakunnallisessa online-äänestyksessä yleisön, sekä ammattilaisraadin äänillä. Finaaliäänestyksen lopputulos koostui 75% yleisöäänistä ja 25% ammattilaisraadin yhteensä antamista vastaavuusäänistä.

Yleisö sai ehdottaa yrityksiä kilpailuun vapaasti. Eniten ehdotuksia saaneet yritykset etenivät finaaliin, kuhunkin kategoriaan otettiin mukaan maksimissaan 10 yritystä.

Varsinainen yleisöäänestys oli auki ehdokasvaiheen jälkeen ja kokonaiskilpailun voittaja julkistettiin ja kategoriavoittajat palkittiin Suomen suurimmassa häämessutapahtumassa Love me do Winter Fairilla 20.1.2024.

Tänä vuonna Vuoden hääyritys -kilpailu palasi jälleen juurilleen, ja antoi yleisön päättää mitkä yritykset ovat ehdolla Vuoden hääyritykseksi 2024.

Me halusimme kuulla ketkä ovat hää- ja juhlamaailman tähtiä, hyviä tekijöitä ja ainutlaatuisia palveluntarjoajia. Haluamme nostaa tekijät esiin ja siten kiittää hyvästä työstä ja sitkeästä tekemisestä. Hää- ja juhla-ala on toimialana pienempi kuin moni muu, mutta meiltä löytyy upeita ammattilaisia Hangosta Nuorgamiin. Lämmin kiitos lähes tuhannesta ehdotuksesta!

Kategoriavoittajat 2024

Kilpailussa oli mukana 12 eri kategoriaa, jotka ovat aakkosjärjestyksessä:

 • Hääfloristi - Sweet Things - Elovainion Kukka 
  (kukkakaupat, floristit ja morsiussitojat)
 • Hääkauneuspalvelu - Meikkistudio ElinaK
  (yritys tai tekijä)
 • Hääkuvaaja - Eveliina Visuals 
  (hää- ja videokuvaajat, kuvapalvelut)
 • Hääleipuri - Purppurahelmi 
  (konditoria- ja leipomopalvelut, sokerileipurit sekä kakkutaiteilijat)
 • Ohjelma- ja polttaripalvelu - DJ SAMPL 
  (esiintyjät, ohjelmapalvelut, hääbändit, DJ, kuljetuspalvelut sekä muut juhlaelämystuottajat)
 • Hääpalvelu - Tahdon -akryylikyltit
  (Suomessa toimiva juhla-alan tuotteita, kuten esim. kutsuja tai juomia tai -palveluita tarjoava kivijalkaliike, verkkokauppa tai verkkopalvelu)
 • Hääsuunnittelija, somistaja & stylisti - Juhlakirsikka 
  (hää- ja juhlasuunnittelijat sekä  juhlasomistuspalveluiden tuottajat)
 • Juhlatila Navetan Wintti 
 • Hääkultaseppä - Malmin Korupaja 
  (kultasepät ja kultasepänliikkeet)
 • Morsiuspalvelu - Heidi Tuisku 
  (morsiusliike, hääpukusuunnittelija tai ateljee-ompelimo)
 • Pitopalvelu Ravintola Kokkipoika
 • Sulhaspalvelu - Kavaljeeri 
  (sulhasille suunnattu palvelu, kuten pukuliike, mittatilauspalvelu, asustevalmistaja, pukusuunnittelija tai räätäli sekä parturisalongit)


Vuoden uusi hääyritys 2024

Kilpailussa jaettiin myös kunniamainintatitteli Vuoden uusi hääyritys, jonka sai eniten ääniä kerännyt, aikaisintaan kilpailun aloitusvuotta edeltäneenä vuonna (2022 tai 2023) perustettu yritys toimialakategoriasta riippumatta.

Vuoden uusi hääyritys 2024 -tittelin voitti Pastelligrafia.

Vuoden uusi hääyritys on kunnianimi, josta ei käydä kilpaa pidempään toimineiden yritysten kanssa - titteli on varattu tiettynä ajankohtana perustetulle kilpailuun osallistuvalle yritykselle, joka saa ns. ikäluokassaan eniten yleisöääniä.


Palkinnot

Maineen, julkisuuden ja kunnian sekä tittelin lisäksi Vuoden hääyritys 2024-voittajayritys palkittiin seuraavasti:

Näytteilleasettajapaikka Love me do:n syksyn 2024 häämessuille Helsingin Kaapelitehtaalle, sekä some- ja uutiskirjemainokset. Arvo n. 1400€.

Häät.fi Paraatibanneri 50.000 näyttöä
. Paraatibanneri on näkyvin ja tehokkain kampanjapaikka Häät.fi -sivustolla. Arvo 1390 € + alv 24 %. Lue lisää Paraatibannerista alan yrityksille suunnatussa Häät PRO -palvelussa.

Häähakemisto amoriini.com
 Vuoden 2024 loppuun saakka voimassa oleva, 1200€ arvoinen mainospaketti, joka sisältää mm. oman esittelyartikkelin. Tutustu amoriini.comiin!


Vuoden hääyritys -kilpailun tarkoituksena on esitellä yleisölle upeita suomalaisia hää- ja juhla-alan yrityksiä, joita Suomesta löytyy. Nostaa esiin osaajat, ammattilaiset ja unelmien toteuttajat, ja juhlia sitä valtaisaa osaamista mitä meillä on. Niitä lukemattomia pieniä ja suurempia yrityksiä, jotka puskevat läpi harmaan kiven ja loistavat - siinä samalla toteuttaen omalta osaltaan hääparien toiveita ja unelmia, tehden heidän päivästään ikimuistoisen.

Hall of fame

Vuoden hääyritykset tuoreimmasta vanhimpaan

Meikkistudio ElinaK, Tampere


Vuoden hääyritys 2024 on Tampereen ydinkeskustassa toimiva kauneus- ja meikkitaiteen liike, jonka ohjaimista löytyy meikkialan monitaituri meikkaaja-maskeeraaja Elina Kymäläinen. Studion kattavasta palvelutarjonnasta löytyvät monipuoliset meikki- ja kauneusalan palvelut niin yksityishenkilöille kuin tuotantoyrityksillekin.

www.elinak.fiPitopalvelu Muru, Ikaalinen


Vuoden hääyritys 2023 on raikas cateringpalvelu Ikaalisista, jolle hyvä ruoka tarkoittaa raaka-aineiden arvostamista, herkullisia sesongin makuja, käsityötä, hyvää mieltä ja pieniä yksinkertaisia elämyksiä. He haluavat tarjota pienen ihanan hetken makujen äärellä, sellaisen josta voit nauttia rauhassa. 

www.pitopalvelumuru.fi
Home in Garden, Kauniainen

Vuoden hääfloristiksikin palkitun Maria Hämäläisen luotsaama, niin paikallisten kuin Pääkaupunkiseudun hääparien arvostama Home in Garden on elämyksellinen kukkakauppa Kauniaisten keskustassa.


www.homeingarden.fi
Salon Bella Pelo, Helsinki

Morsianten kauneuteen erikoistunut täyden palvelun parturi-kampaamo Salon Bella Pelo sijaitsee Helsingin Töölössä, ja on erikoistunut tarjoamaan asiakkailleen niin arjen luksusta kuin juhlien tyyliäkin.

www.salonbellapelo.fi


Petri Mast Photography, Kirkkonummi


Dokumentaarista hääkuvausta koko Suomen alueella luotettavasti ja ammattitaidolla tarjoava Petri Mast on vuosien aikana palkittu niin Vuoden häävalokuvaajana (2015, 2016 ja 2018) kuin Vuoden häävalokuvasta (2017).

www.petrimast.fiPurppurahelmi, Sastamala

Yhden naisen tilausleipomo Purppurahelmi valmistaa yksilölliset juhla- ja fantasiakakut juhlaan kuin juhlaan. Tilausleipomo sijaitsee Sastamalassa, Mouhijärven Häijäässä.

www.purppurahelmi.fiSandberg-timanttikorut, Helsinki

Sandberg on suomalainen perheyritys, jossa Sandberg-timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan pienissä tuotantoerissä, perinteisin käsityömenetelmin. Kaikki Sandberg-timanttikorujen timantit on hankittu luotettavista lähteistä.

www.sandberg.fi


Niinatar, Helsinki

Helsingissä sijaitseva hää- ja juhlapukujen erikoisliike Niinattaren valikoimaan kuuluvat hääpuvut, iltapuvut, linnanjuhlapuvut, vanhojentanssipuvut sekä kattava valikoima asusteita ja miesten vuokra- ja juhlapukuja.

www.niinatar.fi


Tervetuloa Suomen suurimmille häämessuille!

20.-21.1.2024 & 5.10.2024 KAAPELITEHDAS - HELSINKI