VUODEN HÄÄYRITYS 2023

21.01.2023
Vuoden hääyritys 2023 on julkaistu! Nyt seitsemättä kertaa järjestetty Vuoden hääyritys© -kilpailu järjestetään vuosittain Love me do -häätapahtuman toimesta yleisöäänestyksellä yhteistyössä Hääideasivusto amoriini.comin Häähakemiston ja Häät-lehden kanssa.

Vuonna 2023 Vuoden Hääyritys -kilpailu uudistui siten, että yritykset hakivat itse alkuvaiheen jälkeen mukaan kilpailuun. Uutta tällä kaudella on myös se, että kilpailijoiden joukosta valitaan Vuoden uusi hääyritys, joka kruunataan arvonimelleen kaikkien finalistien joukosta eniten nuorena yrityksenä ääniä saaneena. Uudella kunniamaininnalla haluamme nostaa esille myös niitä rohkeita uusia yrittäjiä, joiden alkutaivalta alalla ovat haastaneet niin pandemian jälkiaallot kuin yleinen maailmantilannekin.

Pandemian jäljet näkyvät edelleen alallamme mm. vähentyneinä henkilökuntaresursseina ja maailmantilanteen aiheuttamien haasteiden aalto on koskettanut hää- ja juhla-alaa syvästi. Vuoden hääyritys -kilpailu osuu vuodenkierrossa monen toimialan kohdalla vuoden kiireisimpään aikaan loppuvuoden juhlien tuoksinassa, joka yhdistettynä kilpailun uudistuneeseen hakuprosessiin aiheutti sen, ettei kaikissa kategorioissa ole täyttä määrää hakijoita. Tämä ei kuitenkaan vähennä kilpailun tai sen osallistujien arvoa - kilpailu on ehkä jopa aiempia vuosia tiukempi vuonna 2023.

Vuoden hääyritys 2023 -tittelistä kilpaili tänä vuonna 86 yritystä.

Tulokset

Äänestyksen perusteella kussakin kategoriassa on 1 voittaja, joka tittelöidään esimerkiksi nimikkeillä Vuoden pitopalvelu 2023, Vuoden morsiuspalvelu 2023 ja niin edelleen. Vuoden hääyritys on yritys, joka kategoriasta riippumatta on saanut eniten finaaliääniä koko kilpailussa ja Vuoden uusi hääyritys on yritys, joka on saanut eniten ääniä yrityksistä, jotka on perustettu aikaisintaan tammikuussa 2021.

Julkaisemme ainoastaan kunkin 12 kategorian 3 eniten ääniä saanutta yritystä ja heidän osuutensa kilpailun kokonaisäänimäärästä.

Vuoden hääyritys 2023 -kilpailussa annettiin yhteensä 18 765 yleisöääntä. Voittajaksi tänä vuonna äänestettiin kolminkertainen Vuoden pitopalvelu; Pitopalvelu Muru, joka sai kaikista annetuista äänistä 3,7%

Vuoden uusi hääyritys 2023 on KakkuHeidi, jonka äänimäärä 2,65% kaikista annetuista äänistä, toi voiton aikaisintaan tammikuussa 2021 perustettujen yritysten joukosta.

Vuoden hääyritys 2023

Pitopalvelu Muru 3,72 %

Vuoden uusi hääyritys 2023

KakkuHeidi 2,65 %

Vuoden 2023 kategoriavoittajat top 3

Vuoden hääfloristi

Ihana Kukkanen 2,20 %
Kirkkonummen kukka 1,91 %
Home in Garden 1,74 %

Vuoden hääkauneuspalvelu

Meikkistudio ElinaK 1,52 %
Muah IdaCharlotta 1,41 %
Studio Shimmer 1,25 %

Vuoden hääkuvaaja

Eveliina Visuals 2,29 %
Petri Mast Photography 2.0 %
Ellen Kivistö 1,50 %

Vuoden hääleipuri

Kakkusankari konditoria 3,14 %
The Art of Cakes 2,88 %
KakkuHeidi 2,65 %

Vuoden ohjelmapalvelu

Bilebändi Kruuvaus 2,12 %
Viulisti Lotta Marie 1,96 %
Betty Beetle 1,08 %

Vuoden hääpalvelu

Tahdon 2,20 %
Havu ja Helmi 1,95 %
by Enniveera 1,00 %

Vuoden hääsuunnittelu- ja somistuspalvelu

Somistevuokraamo Humu 1,47 %
Hurmaava Hattara 1,42 %
Annen Party&Deco 1,36 %

Vuoden juhlatila

Kiviojan Helmi 1,67 %
Navetan Wintti 1,60 %
Hotelli Haikon Kartano 1,53 %

Vuoden hääkultaseppä

Sandberg-timanttikorut 1,89 %
Malmin Korupaja 1,76 %
Sormusten Herra 1,72 %

Vuoden morsiuspalvelu

Niinatar 2,70 %
Wedding Garage 1,87 %
Sydänkäpy 1,45 %

Vuoden pitopalvelu

Pitopalvelu Muru 3,72 %
Ravintola Kokkipoika 1,99 %
Festa Zannoni 1,33 % 

Vuoden sulhaspalvelu

Frakkipalvelu Nam 1,63 %
Pukuvuokraamo Kavaljeeri 1,53 %
Miesten Pukuhuone 1,41 %

Kategoriat

Kilpailussa on 12 eri kategoriaa, jotka aakkosjärjestyksessä ovat:

 • Hääfloristit (kukkakaupat, floristit ja morsiussitojat)
 • Hääkauneuspalvelut (yritys tai tekijä)
 • Hääkuvaajat (hää- ja videokuvaajat)
 • Hääleipurit (konditoria- ja leipomopalvelut, sokerileipurit sekä kakkutaiteilijat)
 • Ohjelma- ja polttaripalvelut (esiintyjät, ohjelmapalvelut, hääbändit, DJ, kuljetuspalvelut sekä muut juhlaelämystuottajat)
 • Hääpalvelu (Suomessa toimiva juhla-alan tuotteita, kuten esim. kutsuja tai juomia tai -palveluita tarjoava kivijalkaliike, verkkokauppa tai verkkopalvelu)
 • Hääsuunnittelijat, somistajat & -stylistit (hää- ja juhlasuunnittelijat sekä  juhlasomistuspalveluiden tuottajat)
 • Juhlatilat
 • Hääkultaseppä (kultasepät ja kultasepänliikkeet)
 • Morsiuspalvelut (morsiusliike, hääpukusuunnittelija tai ateljee-ompelimo)
 • Pitopalvelut
 • Sulhaspalvelut (sulhasille suunnattu palvelu, kuten pukuliike, mittatilauspalvelu, asustevalmistaja, pukusuunnittelija tai räätäli sekä parturisalongit)

Sekä kunniamainintatitteli Vuoden uusi hääyritys, jonka saa eniten ääniä kerännyt, aikaisintaan kilpailun aloitusvuotta edeltäneenä vuonna (2021 tai 2022) perustettu yritys toimialakategoriastaan huolimatta. Vuoden uusi hääyritys on kunnianimi, josta ei käydä kilpaa pidempään toimineiden yritysten kanssa, vaan titteli on varattu ainoastaan aikaisintaan 2021 tai 2022 perustetulle kilpailuun osallistuvalle yritykselle, joka ns. ikäluokassaan saa eniten yleisöääniä.

Palkinnot

Maineen, julkisuuden ja kunnian sekä tittelin lisäksi Vuoden Hääyritys -voittajayritys palkitaan seuraavasti:

Näytteilleasettajapaikka Love me do:n syksyn 2023 häämessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla sekä some- ja uutiskirjemainos. Arvo n. 1400€.
Häät.fi Paraatibanneri 50.000 näyttöä. Paraatibanneri on näkyvin mainospaikka ja tehokkain kampanjapaikka Häät.fi-palvelussa. Mainoksesi nähdään 50.000 kertaa. Arvo 1390€. Lue lisää Paraatibannerista häät.fi palvelussa.
Hääideasivusto amoriini.com pääsivun huomiobanneri.  Arvo 600€ Tutustu amoriini.comiin!

Kilpailu tuo näkyvyyttä jo finaalivaiheessa

Kuten aina, Vuoden hääyritys -kilpailun tarkoituksena on esitellä yleisölle upeita suomalaisia hää- ja juhla-alan yrityksiä, joita tästä maasta löytyy. Nostaa esiin osaajat, ammattilaiset ja unelmien toteuttajat, ja juhlia sitä valtaisaa osaamista mitä meillä on, niitä lukemattomia pieniä ja suurempia yrityksiä, jotka puskevat läpi harmaan kiven ja loistavat - siinä samalla toteuttaen omalta osaltaan hääparien toiveita ja unelmia, tehden heidän päivästään ikimuistoisen.

Vuoden hääyritys -kilpailu otetaan yleensä lämpimästi vastaan paikallislehdistöjen taholla ja lukuisat alueelliset lehdet kertovat oman alueensa yritysten pääsystä finaaliin, sekä tietenkin vuoden parhaiden sijoituksista finaalissa.

Kuvakaappaus: Tyrvään Sanomat 22.1.2018

Vinkkejä yrityksille

Ole aktiivinen ja noudata ohjeita! Tässä kilpailussa pärjää erinomaisesti myös pienemmän paikkakunnan loistavat yrittäjät, jotka kertovat yhteisölleen kilpailusta. Pieni tai suuri yritys, käyttäkää alla olevan linkin kautta saatavia virallisia kilpailukuvia ja pyytäkää asiakkaitanne oleman aktiivisia! Kunnian kello kalkattaa usein kauas, mutta kelloja pitää soitella myös itse, säännöllisesti!

Kilpailun viralliset kuvat

Kisan viralliset osallistujakuvat löytyvät täältä. Päästäksesi kuvakansioon, sinun tulee antaa sähköpostiosoite.

Kilpailuun mukaan haluavan ja äänestyksiin osallistuvan yrityksen tulee julkaista kunkin vaiheen kilpailukuva somekanavassaan, jotta yrityksen omat asiakkaat voivat äänestää yritystä.

Oheisia kuvia tulee käyttää kaikissa kilpailuun liittyvissa julkaisuissa. Kilpailuun liittyvä linkitys tulee ohjata osoitteeseen https://www.lovemedo.fi/l/vhy2023 ja somessa @lovemedofi

Tallenna kuva koneellesi ja käytä haluamassasi julkaisussa. Yksittäisen kuvan käyttötarkoitus näkyy sen nimessä - nimi näkyy kuvan alla, kun klikkaat yksittäisen kuvan auki. Sosiaalisessa mediassa kuvien yhteydessä tulee käyttää tunnisteina #vuodenhääyritys @lovemedofi

Hall of fame

Vuoden Hääyritykset tuoreimmasta vanhimpaanPitopalvelu Muru, Ikaalinen


Vuoden hääyritys 2023 on raikas cateringpalvelu Ikaalisista, jolle hyvä ruoka tarkoittaa raaka-aineiden arvostamista, herkullisia sesongin makuja, käsityötä, hyvää mieltä ja pieniä yksinkertaisia elämyksiä. He haluavat tarjota pienen ihanan hetken makujen äärellä, sellaisen josta voit nauttia rauhassa. 

www.pitopalvelumuru.fi
Home in Garden, Kauniainen

Vuoden hääfloristiksikin palkitun Maria Hämäläisen luotsaama, niin paikallisten kuin Pääkaupunkiseudun hääparien arvostama Home in Garden on elämyksellinen kukkakauppa Kauniaisten keskustassa.


www.homeingarden.fiSalon Bella Pelo, Helsinki

Morsianten kauneuteen erikoistunut täyden palvelun parturi-kampaamo Salon Bella Pelo sijaitsee Helsingin Töölössä, ja on erikoistunut tarjoamaan asiakkailleen niin arjen luksusta kuin juhlien tyyliäkin.

www.salonbellapelo.fiPetri Mast Photography, Kirkkonummi


Dokumentaarista hääkuvausta koko Suomen alueella luotettavasti ja ammattitaidolla tarjoava Petri Mast on vuosien aikana palkittu niin Vuoden häävalokuvaajana (2015, 2016 ja 2018) kuin Vuoden häävalokuvasta (2017).

www.petrimast.fi


Purppurahelmi, Sastamala

Yhden naisen tilausleipomo Purppurahelmi valmistaa yksilölliset juhla- ja fantasiakakut juhlaan kuin juhlaan. Tilausleipomo sijaitsee Sastamalassa, Mouhijärven Häijäässä.

www.purppurahelmi.fiSandberg-timanttikorut, Helsinki

Sandberg on suomalainen perheyritys, jossa Sandberg-timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan pienissä tuotantoerissä, perinteisin käsityömenetelmin. Kaikki Sandberg-timanttikorujen timantit on hankittu luotettavista lähteistä.

www.sandberg.fi


Niinatar, Helsinki

Helsingissä sijaitseva hää- ja juhlapukujen erikoisliike Niinattaren valikoimaan kuuluvat hääpuvut, iltapuvut, linnanjuhlapuvut, vanhojentanssipuvut sekä kattava valikoima asusteita ja miesten vuokra- ja juhlapukuja.

www.niinatar.fi

Tervetuloa Suomen suurimmille häämessuille!
30.9.2023 & 20.-21.1.2024 KAAPELITEHDAS - HELSINKI