VUODEN HÄÄYRITYS 2022

26.01.2022

Vuoden hääyritys 2022 on Kauniaisissa toimiva floristipalvelu ja kukkakauppa Home in Garden!

Kaikkien finalistien pistemäärät sekä kunkin kategorian TOP 3 on julkaistu virtuaalisessa Vuoden Hääyritys -gaalatilassa. Tervetuloa!

Vuoden Hääyritys© valitaan vuosittain Love me do -häätapahtuman toimesta yleisöäänestyksellä yhteistyössä Hääideasivusto amoriini.comin Häähakemiston ja Häät-lehden kanssa.

Vuoden Hääyritys -kilpailun tarkoituksena on esitellä niitä lukuisia upeita suomalaisia hää- ja juhla-alan yrityksiä, joita tästä maasta löytyy. Nostaa esiin osaajat, ammattilaiset ja unelmien toteuttajat, ja juhlia sitä valtaisaa osaamista mitä meillä on, niitä lukemattomia pieniä ja suurempia yrityksiä, jotka puskevat läpi harmaan kiven ja loistavat - siinä samalla toteuttaen omalta osaltaan hääparien toiveita ja unelmia, tehden heidän päivästään ikimuistoisen.

Kilpailun eteneminen

Vuoden Hääyritys -äänestystä edeltää nimeämisvaihe, jossa yleisö ja yritykset saavat ehdottaa mitä tahansa Suomessa toimivaa hää- ja juhla-alan yritystä äänestykseen. Nimeämisaika päättyi 21.12.2021 klo 16:00. Finaaliäänestykseen valitaan maksimissaan 15 yritystä per kategoria. Vuoden Hääyritys valitaan yleisön ehdottamien yritysten joukosta nimeämisvaiheen jälkeisessä valtakunnallisessa online-äänestyksessä yleisön sekä ammattilaisraadin äänillä.

Top 10 +5

Finaaliäänestyksessä kussakin päätoimialakategoriassa on maksimissaan 15 yritystä, joista 10 on kussakin kategoriassa eniten nimeämisääniä saaneita yrityksiä ja 5 järjestäjän valitsemaa yritystä yleisön ehdottamista yrityksistä.

Finaaliäänestyksen lopputulos koostuu 75% yleisöäänistä ja 25% ammattilaisraadin yhteensä antamista vastaavuusäänistä. Vuonna 2022 ammattilaisina äänensä antavat: Häät-lehti & Häät.fi, Häähakemisto & Hääideasivusto amoriini.com. Tampereen Häämessut sekä European Bridal Week, jonka markkinointiedustaja arvioi finalisteja ainoastaan visual social media -pohjalta, nostaen esille yrityksen vityuaalisen ilmeen merkitystä.

Kategoriat

Kilpailussa on 12 eri kategoriaa, jotka aakkosjärjestyksessä ovat:

 • Hääfloristit (kukkakaupat, floristit ja morsiussitojat)
 • Hääkauneuspalvelut (yritys tai tekijä)
 • Hääkuvaajat (hää- ja videokuvaajat)
 • Hääleipurit (konditoria- ja leipomopalvelut, sokerileipurit sekä kakkutaiteilijat)
 • Hääohjelma- ja polttaripalvelut (esiintyjät, ohjelmapalvelut, hääbändit, DJ, kuljetuspalvelut sekä muut juhlaelämystuottajat)
 • Hääpalvelu (Suomessa toimiva juhla-alan tuotteita, kuten esim. kutsuja tai juomia tai -palveluita tarjoava kivijalkaliike, verkkokauppa tai verkkopalvelu)
 • Hääsuunnittelijat, somistajat & -stylistit (hää- ja juhlasuunnittelijat sekä  juhlasomistuspalveluiden tuottajat)
 • Juhlatilat
 • Kultasepänpalvelut (kultasepät ja kultasepänliikkeet)
 • Morsiuspalvelut (morsiusliike, hääpukusuunnittelija tai ateljee-ompelimo)
 • Pitopalvelut
 • Sulhaspalvelut (sulhasille suunnattu palvelu, kuten pukuliike, mittatilauspalvelu, asustevalmistaja, pukusuunnittelija tai räätäli sekä parturisalongit)

Vuoden Hääyritys 2022 finaaliäänestys


Finaaliin valitun, finaaliäänestykseen mukaan haluavan yrityksen tulee julkaista virallinen kilpailun tunnistekuva* somekanavassaan, jotta yrityksen omat asiakkaat voivat äänestää yritystä. *Kilpailukuvan voi ladata sivun alaosasta, kohdasta Kilpailun viralliset kuvat.


Aika: 7.1.2022 klo 16:00 - 21.1.2022 klo 16:00

Palkinnot

Maineen, julkisuuden ja kunnian sekä tittelin lisäksi Vuoden Hääyritys -voittajayritys palkitaan seuraavasti:

Näytteilleasettajapaikka Love me do:n syksyn 2022 häämessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla. Arvo n. 1000€.
Häät.fi Paraatibanneri 50.000 näyttöä. Paraatibanneri on näkyvin mainospaikka ja tehokkain kampanjapaikka Häät.fi-palvelussa. Mainoksesi nähdään 50.000 kertaa. Arvo 1390€. Lue lisää Paraatibannerista häät.fi palvelussa.
Hääideasivusto amoriini.com pääsivun huomiobanneri sekä yritysesittelyt.  Arvo 900€ Tutustu amoriini.comiin!

Kilpailu tuo näkyvyyttä jo finaalivaiheessa

Vuoden hääyritys -kilpailu otetaan yleensä lämpimästi vastaan paikallislehdistöjen taholla ja lukuisat alueelliset lehdet kertovat oman alueensa yritysten pääsystä finaaliin, sekä tietenkin vuoden parhaiden sijoituksista finaalissa.

Kuvakaappaus: Tyrvään Sanomat 22.1.2018

Vinkkejä yrityksille

Ole aktiivinen! Tässä kilpailussa pärjää erinomaisesti myös pienemmän paikkakunnan loistavat yrittäjät, jotka kertovat yhteisössään olevansa ehdolla. Pieni tai suuri yritys, käyttäkää alla olevan linkin kautta saatavia virallisia kilpailukuvia ja pyytäkää asiakkaitanne nimeämään yrityksenne finaaliäänestykseen ja äänestämään teiltä mikäli pääsette finaaliäänestykseen! Kunnian kello kalkattaa usein kauas - mutta kelloja pitää soitella myös itse, säännöllisesti!

Kilpailun viralliset kuvat

Finaalivaiheen (Olemme ehdolla) kannatuskuvat löytyvät täältä. Päästäksesi kuvakansioon, sinun tulee antaa sähköpostiosoite.

Finaaliin valitun ja äänestykseen mukaan haluavan yrityksen tulee julkaista kilpailukuva somekanavassaan, jotta yrityksen omat asiakkaat voivat äänestää yritystä.

Oheisia kuvia tulee käyttää kaikissa kilpailuun liittyvissa julkaisuissa. Kilpailuun liittyvä linkitys tulee ohjata osoitteeseen https://www.lovemedo.fi/l/vhy2022/

Tallenna kuva koneellesi ja käytä haluamassasi julkaisussa. Yksittäisen kuvan käyttötarkoitus näkyy sen nimessä - nimi näkyy kuvan alla, kun klikkaat yksittäisen kuvan auki. Sosiaalisessa mediassa kuvien yhteydessä tulee käyttää tunnisteina #vuodenhääyritys #lovemedofi

Hall of fame

Vuoden Hääyritykset tuoreimmasta vanhimpaan


Home in Garden, Kauniainen

Vuoden hääfloristiksikin palkitun Maria Hämäläisen luotsaama, niin paikallisten kuin Pääkaupunkiseudun hääparien arvostama Home in Garden on elämyksellinen kukkakauppa Kauniaisten keskustassa.


www.homeingarden.fi
Salon Bella Pelo, Helsinki

Morsianten kauneuteen erikoistunut täyden palvelun parturi-kampaamo Salon Bella Pelo sijaitsee Helsingin Töölössä, ja on erikoistunut tarjoamaan asiakkailleen niin arjen luksusta kuin juhlien tyyliäkin.

www.salonbellapelo.fi
Petri Mast Photography, Kirkkonummi


Dokumentaarista hääkuvausta koko Suomen alueella luotettavasti ja ammattitaidolla tarjoava Petri Mast on vuosien aikana palkittu niin Vuoden häävalokuvaajana (2015, 2016 ja 2018) kuin Vuoden häävalokuvasta (2017).

www.petrimast.fiPurppurahelmi, Sastamala


Yhden naisen tilausleipomo Purppurahelmi valmistaa yksilölliset juhla- ja fantasiakakut juhlaan kuin juhlaan. Tilausleipomo sijaitsee Sastamalassa, Mouhijärven Häijäässä.

www.purppurahelmi.fiSandberg-timanttikorut, Helsinki


Sandberg on suomalainen perheyritys, jossa Sandberg-timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan pienissä tuotantoerissä, perinteisin käsityömenetelmin. Kaikki Sandberg-timanttikorujen timantit on hankittu luotettavista lähteistä.

www.sandberg.fiNiinatar, Helsinki

Helsingissä sijaitseva hää- ja juhlapukujen erikoisliike Niinattaren valikoimaan kuuluvat hääpuvut, iltapuvut, linnanjuhlapuvut, vanhojentanssipuvut sekä kattava valikoima asusteita ja miesten vuokra- ja juhlapukuja.

www.niinatar.fi

Tervetuloa Suomen suurimmille häämessuille!

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!