Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -yleisöäänestys on käynnissä!

18.09.2020
Äänestä osaa suosikkiasi Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 kilpailussa ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa piristyspaketin, joka sisältää 20€ arvoisen lahjakortin Change Lingerien verkkokauppaan, VIP-liput kahdelle joko tammi- tai lokakuun 2021 Love me do -häämessuille sekä uusimman Häät-lehden näköisversion. Kilpailumallistoihin voi tutustua alla olevan painikkeen kautta Häät.fi -sivustolla.

Love me do järjestää Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt viidettä kertaa. Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan.

Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Ajankohta

Kilpailu käydään Love me do -häämessutapahtumassa 16-17.1.2021, jossa finalistit esittelevät mallistonsa omassa häämuotinäytöksessään. Tuomaristo arvioi pukuja etukäteen lähetetyn materiaalin, muotinäytöksen, sekä paikan päällä tapahtuvan pukuihin tutustumisen perusteella.

Kilpailussa valitaan voittajan lisäksi myös yleisön ja median suosikit. Voittaja ja kunniamainitut julkistetaan samana päivänä, tapahtuman aikana.

Vuoden 2020 kilpailun erityinen teema on yhteistyö

Kilpailijan tulee jollain valitsemallaan tavalla tehdä kilpailumalliston toteutuksessa yhteistyötä toisen suomalaisen pienyrittäjän kanssa. Yhteistyön malleja voivat olla esimerkiksi:

 • Materiaalien hankinta kisapukuja varten

 • Toisen yrittäjän yksittäinen tuote kiinteänä osana pukua

 • Suunnitellun puvun toteuttaminen osittain tai kokonaan toisen yrittäjän toimesta

 • Toisen yrittäjän tuotteiden tai osaamisen käyttäminen lopullisen kilpailukokonaisuuden stailauksessa

Kilpailija saa itse päättää millä tavalla, ja kuinka paljon yhteistyö näkyy lopullisessa kilpailumallistossa. Yhteistyössä oleva toinen yritys ja sen tuottama tuote tai osaaminen mainitaan kilpailun finaalin yhteydessä.

Valitsimme 2020 kilpailun teemaksi yhteistyön, koska varsinkin näinä poikkeuksellisina aikoina haluamme korostaa sen merkitystä, tärkeyttä ja mahdollisuuksia. Yksikään yrittäjä ei menesty eristäytymällä muista täysin. Tekemällä yhteistyötä, jakamalla luovuuttamme ja ideoitamme kehitymme, ja toisen yrittäjän antama henkinen vertaistuki auttaa meitä jaksamaan ja nousemaan uudelle tasolle. Yhdessä olemme enemmän, united we stand.

Finalistit 2020

Finalistit vasemmalta oikealle:

Anette Ahokas
Anna Lindh
Aurora Raiskinen
Valentin Silvennoinen

Heidi Tuisku
Jenna Räisälä
Laura Hyvi
Miia Kuusinen-Heikkilä

UUTTA! Kilpailupukujen esittely ja yleisöäänestys jo etukäteen

Yleisöäänestys alkaa Häät.fi:ssä syksyllä 2020 ja samassa yhteydessä kilpailun finalistit ja finaalimallistot esitellään medialle laatukankaiden erikoisliike Villisilkissä järjestettävässä tilaisuudessa koronatilanteen niin salliessa.

Presentaatio

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Osallistujia on pyydetty kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja.

Entistä upeammat palkinnot!

Voittaja saa tittelin Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020. Kilpailun järjestäjä ja sponsorit sekä yhteistyökumppanit tarjoavat oman tukensa voittajalle näkyvyyden takaamiseksi kotimaassa.

Voittanut suunnittelija saa

 1. Näytteilleasettajapaikan Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa  Helsingin Kaapelitehtaalla (arvo n. 1000€) sekä bannerin sivustolle lovemedo.fi vuodeksi ja esittelyartikkelin sivustolle lovemedo.fi (arvo 600€)

 2. Esittelyartikkelin Suomen merkittävimmän häälehden Häät.fi:n onlinepalveluun
  saa max. 20 kpl pukuja esittelyyn Häät.fi:n Hääpukukoneeseen vuodeksi (arvo 1950€)
 3. 1000€ Lahjakortin laadukkaiden kankaiden erikoisliike Villisilkkiin.
 4. Pääsivubannerin Suomen ensimmäiseen online-hääoppaaseen Hääideasivusto amoriini.comiin (arvo 600€)

 5. Pääsee esittelemään pukujaan Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille, eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan media kautta maailman kohtaavat (arvo n. 4000€) TAI halutessaan näytteilleasettajapaikan Taorminaan, Sisiliaan Sposa Sicilia -häämessuille, joka on kuluttajille suunnattu B2C häämessutapahtuma.

Vuoden hääpukusuunnittelija® yhteistyössä: Love me do - Suomen suurimmat häämessut sekä Häät-media, Hääideasivusto amoriini.com, laadukkaiden kankaiden erikoisliike Villisilkki, European Bridal Week ja Sposa Sicilia.

Tunnettuutta meillä ja maailmalla

Voittaja saa näin kattavasti kotimaista näkyvyyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää yrityksen myynnin kasvattamiseksi ja oman brändin kehittämiseksi. Tämän lisäksi voittajalla on ainutkertainen mahdollisuus päästä kutsuttuna joko ammattilais- tai kuluttajamessuille esittelemään omaa brändiään ja osaamistaan, sekä ennen kaikkea inspiroitumaan, tutustumaan ja verkostoitumaan koko maailman hää- ja juhla-alan ihmisten kanssa. Vuoden Hääpukusuunnittelija saa ammattilaismessuilla nimensä suurten, tunnettujen ja kunnioitettujen merkkipukuvalmistajien rinnalle ja näköalanpaikan siihen, kuinka hääpukuja maailmalla myydään ja ostetaan - ja mitä yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan. Tai vaihtoehtoisesti voittaja pääsee esittelemään mallistoaan uusille potentiaalisille asiakkaille Italiaan, ja samalla verkostoitumaan paikallisten osaajien ja Eurooppalaisten sidosryhmien kanssa. European Bridal Weekin, sekä kotimaisten toimijoiden tuki ja voittajalle tarjoama markkinointi ja opastus on kullanarvoista.

Etuja

Finalistit voivat tehdä ostoksia Villisilkin liikkeessä 25% alennuksella (kuluttajahinnoista). Villisilkki toimii myös maahantuojana upeille kankaille, joten tiedustele kilpailukykyisiä tukkuhintoja suoraan Patrick Campbellilta 0500 758 097 tai patrick@villisilkki.fi.

Tuomaristo 2020

Tuomaristo koostuu arvovaltaisesta raadista hää-, muoti- ja media-alan eri osaajia. Mukana tuomariston paneelissa istuvat:

European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Muotisuunnittelija Mert Otsamo
Tyyliasiantuntija ja kirjailija Mirva Saukkola
Vuoden Hääpukusuunnittelija 2019 Terhi Löfman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
Häähakemisto ja Hääideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen

sekä Love me do:n toimitusjohtaja Nonna Sjöberg

Tuomaristo tapaa kesän aikana keskustellakseen tuomaroinnin tavoitteista ja tutustuakseen finalisteihin ja kilpailumallistoihin lähetetyn materiaalin perusteella.

Lisätietoa kilpailun tavoitteista ja tuomaroinnista

Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Tapaamisiin kotimaisen huippuhäämuodin merkeissä!
Much love - Love me do crew

Hall of Fame

Vuoden hääpukusuunnittelijat 2016-

Vuoden hääpukusuunnittelija 2019: Terhi Löfman
- tuomariston jäsen vuonna 2020

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2018: Heidi Tuisku
- tuomariston jäsen vuonna 2019

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2017: Irina Rogusina
- tuomariston jäsen vuonna 2018

Vuoden hääpukusuunnittelija 2016: Aurora Raiskinen
- tuomariston jäsen vuonna 2017

2019 Terhi Löfman

Terhi Löfman on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi, oma yritys - Ateljee Aarian ompelimo - syntyi 2008, keskittyen alusta asti hää- ja juhlapukeutumiseen. Aarian morsian on naisellinen ja herkän romanttinen. Luonnollisuus ja yksinkertaisuus ovat hänen tyylinsä peruspilarit. Hän rakastaa kukkia ja luontoa, ja haaveilee voivansa elää hetken Jane Austen -romaanissa. Hänen häänsä ovat rennot ja luonnonläheiset, ja hääpuvultaan hän haluaa mukavuutta, keveyttä ja hillittyä seksikkyyttä. Hän arvostaa käsityötä ja kotimaisuutta. Hänellä on usein vahva visio hääpuvustaan ja hän haluaa tuoda omaa persoonallisuuttaan ja tarinaansa pukuun. Heirloom-malliston pukujen suunnittelussa on huomioitu eri vartalotyyppejä, ja kilpailumalliston puvut onkin ajateltu korostamaan erilaisten vartaloiden kauneutta.

2018 Heidi Tuisku

Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan. Kisan lähtökohta oli Heidille materiaalipainotteinen. Hän valitsi kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa. Tuomaristo arvosti Heidi Tuiskun kilpailumalliston yhtenäisyyttä. Malliston kuvailtiin olevan kaupallinen ja moderni. Lisäksi mallistosta huokui Heidi Tuiskun kypsyys suunnittelijana.


2017 Irina Rogusina

Irinan kisamallisto 'Kukkaisvalssi' on romanttinen ja elegantti, erittäin yhtenäinen kokonaisuus, joka monipuolisuudellaan takaa laajan ihailijakunnan ja hyvät kaupalliset edellytykset myös Suomen ulkopuolella.

Tuomariston erityishuomion sai aivan ylivertainen tekninen osaaminen, vaikeiden ratkaisujen hieno toteuttaminen, sekä viimeistely ja pukujen täydellinen istuvuus. Hyvät materiaalivalinnat ja niiden mestarillinen käyttö kertovat Irinan kokemuksesta ja osaamisesta. Hänen puvuissaan näkyy hänen monipuolisuutensa, kykynsä hallita kokonaisuuksia, ja luoda kauniilla yksityiskohdilla puvuille persoonallisuutta.2016 Aurora Raiskinen

Voittajan valintaa perusteltiin mm. sillä, että Aurora on onnistunut luomaan yhtenäisen kokonaisuuden ja samalla erittäin monipuolisen malliston. Hänen työnsä jälki on erinomaista, ja pukujen istuvuus täydellistä, tuomaristo oli erittäin vaikuttunut pukujen yksityiskohdista ja erilaisista teknisistä ratkaisuista. Auroran puvut ovat uniikkeja, ne edustavat tekijänsä tyyliä ja taitoja. Hän on onnistunut löytämään tasapainon luovan designin, teknisen osaamisen ja kaupallisten arvojen kesken ja onkin pitkällä suunnittelijan sisäisen identiteetin prosessissa.

Aurora luo pukuja vahvoille, persoonallisille naisille, asiakkaan tarpeet ja toiveet ammattilaisena huomioon ottaen, omaa vahvaa ja persoonallista ääntään kuunnellen.

Suomen suurimmat häämessut pidetään seuraavan kerran tammikuussa 2021! Johtuen huonontuneesta koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla, olemme pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena päätyneet ratkaisuun, jossa joudumme siirtämään Love me do Autumn Fair 3.10.2020 tapahtuman eteenpäin pidettäväksi 2.10.2021.

Tapahtuma on pättynyt! Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja virtuaalisessa tapahtumassa vierailleille - niin hääpareille, alan yrityksille, häistä kiinnostuineille kuin alan asiantuntijoillekin. Teitä oli aivan valtava määrä