Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -yleisöäänestys 15.2.2021 saakka!

18.09.2020
Äänestä osaa suosikkiasi Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 kilpailussa ja osallistu samalla arvontaan, jossa voit voittaa piristyspaketin, joka sisältää 20€ arvoisen lahjakortin Change Lingerien myymälään, VIP-liput kahdelle lokakuun 2021 Love me do -häämessuille sekä uusimman Häät-lehden näköisversion. Kilpailumallistoihin voi tutustua alla olevan painikkeen kautta Häät.fi -sivustolla.

Love me do järjestää Vuoden Hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt viidettä kertaa. Kilpailun tavoite on nostaa kotimaisia pukusuunnittelijoita esille, tarjota heille näkyvyyttä kotimaassa ja samalla kehittää alaa kansainväliseen suuntaan.

Me haluamme kohottaa suomalaisen hääpukusuunnittelun arvostusta ja tasoa, sekä antaa suunnittelijoille ja kotimaiselle käsityölle sen ansaitseman paikan parrasvaloissa!

Ajankohtaista


Suruksemme kilpailussa ei voida järjestää finaalinäytöstä johtuen edelleen rajoittavasta koronatilanteesta. Sen sijaan Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 -kisassa valitaan yleisön suosikki.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -kisan yleisöäänestys on käynnissä 15.2. klo 23:59 saakka.

Vuoden 2020 kilpailun erityinen teema on yhteistyö

Kilpailijan tulee jollain valitsemallaan tavalla tehdä kilpailumalliston toteutuksessa yhteistyötä toisen suomalaisen pienyrittäjän kanssa. Yhteistyön malleja voivat olla esimerkiksi:

  • Materiaalien hankinta kisapukuja varten

  • Toisen yrittäjän yksittäinen tuote kiinteänä osana pukua

  • Suunnitellun puvun toteuttaminen osittain tai kokonaan toisen yrittäjän toimesta

  • Toisen yrittäjän tuotteiden tai osaamisen käyttäminen lopullisen kilpailukokonaisuuden stailauksessa

Kilpailija saa itse päättää millä tavalla, ja kuinka paljon yhteistyö näkyy lopullisessa kilpailumallistossa. Yhteistyössä oleva toinen yritys ja sen tuottama tuote tai osaaminen mainitaan kilpailun finaalin yhteydessä.

Valitsimme 2020 kilpailun teemaksi yhteistyön, koska varsinkin näinä poikkeuksellisina aikoina haluamme korostaa sen merkitystä, tärkeyttä ja mahdollisuuksia. Yksikään yrittäjä ei menesty eristäytymällä muista täysin. Tekemällä yhteistyötä, jakamalla luovuuttamme ja ideoitamme kehitymme, ja toisen yrittäjän antama henkinen vertaistuki auttaa meitä jaksamaan ja nousemaan uudelle tasolle. Yhdessä olemme enemmän, united we stand.

Finalistit 2020

Finalistit vasemmalta oikealle:

Anette Ahokas
Anna Lindh
Aurora Raiskinen
Valentin Silvennoinen

Heidi Tuisku
Jenna Räisälä
Laura Hyvi
Miia Kuusinen-Heikkilä

Presentaatio

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Osallistujia on pyydetty kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo pyytää osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja.

Vuoden hääpukusuunnittelija® yhteistyössä: Love me do - Suomen suurimmat häämessut sekä Häät-media, Hääideasivusto amoriini.com, laadukkaiden kankaiden erikoisliike Villisilkki, European Bridal Week ja Sposa Sicilia.

Lisätietoa kilpailun tavoitteista

Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Tapaamisiin kotimaisen huippuhäämuodin merkeissä!
Much love - Love me do crew

Hall of Fame

Vuoden hääpukusuunnittelijat 2016-

Vuoden hääpukusuunnittelija 2019: Terhi Löfman
- tuomariston jäsen vuonna 2020

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2018: Heidi Tuisku
- tuomariston jäsen vuonna 2019

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2017: Irina Rogusina
- tuomariston jäsen vuonna 2018

Vuoden hääpukusuunnittelija 2016: Aurora Raiskinen
- tuomariston jäsen vuonna 2017

2019 Terhi Löfman

Terhi Löfman on koulutukseltaan vaatetusalan artenomi, oma yritys - Ateljee Aarian ompelimo - syntyi 2008, keskittyen alusta asti hää- ja juhlapukeutumiseen. Aarian morsian on naisellinen ja herkän romanttinen. Luonnollisuus ja yksinkertaisuus ovat hänen tyylinsä peruspilarit. Hän rakastaa kukkia ja luontoa, ja haaveilee voivansa elää hetken Jane Austen -romaanissa. Hänen häänsä ovat rennot ja luonnonläheiset, ja hääpuvultaan hän haluaa mukavuutta, keveyttä ja hillittyä seksikkyyttä. Hän arvostaa käsityötä ja kotimaisuutta. Hänellä on usein vahva visio hääpuvustaan ja hän haluaa tuoda omaa persoonallisuuttaan ja tarinaansa pukuun. Heirloom-malliston pukujen suunnittelussa on huomioitu eri vartalotyyppejä, ja kilpailumalliston puvut onkin ajateltu korostamaan erilaisten vartaloiden kauneutta.

2018 Heidi Tuisku

Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan. Kisan lähtökohta oli Heidille materiaalipainotteinen. Hän valitsi kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa. Tuomaristo arvosti Heidi Tuiskun kilpailumalliston yhtenäisyyttä. Malliston kuvailtiin olevan kaupallinen ja moderni. Lisäksi mallistosta huokui Heidi Tuiskun kypsyys suunnittelijana.


2017 Irina Rogusina

Irinan kisamallisto 'Kukkaisvalssi' on romanttinen ja elegantti, erittäin yhtenäinen kokonaisuus, joka monipuolisuudellaan takaa laajan ihailijakunnan ja hyvät kaupalliset edellytykset myös Suomen ulkopuolella.

Tuomariston erityishuomion sai aivan ylivertainen tekninen osaaminen, vaikeiden ratkaisujen hieno toteuttaminen, sekä viimeistely ja pukujen täydellinen istuvuus. Hyvät materiaalivalinnat ja niiden mestarillinen käyttö kertovat Irinan kokemuksesta ja osaamisesta. Hänen puvuissaan näkyy hänen monipuolisuutensa, kykynsä hallita kokonaisuuksia, ja luoda kauniilla yksityiskohdilla puvuille persoonallisuutta.2016 Aurora Raiskinen

Voittajan valintaa perusteltiin mm. sillä, että Aurora on onnistunut luomaan yhtenäisen kokonaisuuden ja samalla erittäin monipuolisen malliston. Hänen työnsä jälki on erinomaista, ja pukujen istuvuus täydellistä, tuomaristo oli erittäin vaikuttunut pukujen yksityiskohdista ja erilaisista teknisistä ratkaisuista. Auroran puvut ovat uniikkeja, ne edustavat tekijänsä tyyliä ja taitoja. Hän on onnistunut löytämään tasapainon luovan designin, teknisen osaamisen ja kaupallisten arvojen kesken ja onkin pitkällä suunnittelijan sisäisen identiteetin prosessissa.

Aurora luo pukuja vahvoille, persoonallisille naisille, asiakkaan tarpeet ja toiveet ammattilaisena huomioon ottaen, omaa vahvaa ja persoonallista ääntään kuunnellen.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2024 -kilpailun finalistihaku on auki!

Love me do järjestää jälleen Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kahdeksatta kertaa, osana syksyn Love me do Autumn Fair -häämessutapahtumaa, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 5.10.2024.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun voittaja on Anna Lindh!

Love me do Autumn Fairin catwalkilla käytiin jälleen 30.9.2023 Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun finaali, nyt seitsemättä kertaa.

Annan malliston Anna Lindh Unique Collectionin tavoite on korostaa yksilöllisyyttä ja mahdollistaa jokaiselle morsiamelle uniikki, UNELMIEN PUKU.

...

Stailatut kuvaukset kotimaisen häämuodin ja -tyylin yhteistyönä OSA 1 Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun Yleisöäänestyksen voittaja on vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä sekä muista ekologisista kankaista valmistava Laura Hyvi. Koska vuonna 2020 ei varsinaista kilpailun finaalinäytöstä voitu pandemiatilanteesta johtuen...