VHS 2019 tuomaristokuvat

27.08.2019

Vuoden Hääpukusuunnittelija 2019 -kilpailun finalistien kisamallistot.
Valentin Silvennoinen
Valentin Silvennoinen
Valentin Silvennoinen
Valentin Silvennoinen
Valentin Silvennoinen
Valentin Silvennoinen
Anna Lindh
Anna Lindh
Anna Lindh
Anna Lindh
Anna Lindh
Anna Lindh
Christina Andree
Christina Andree
Christina Andree
Christina Andree
Christina Andree
Christina Andree
Iida Silvennoinen
Iida Silvennoinen
Iida Silvennoinen
Iida Silvennoinen
Iida Silvennoinen
Iida Silvennoinen
Laura Hyvi
Laura Hyvi
Laura Hyvi
Laura Hyvi
Laura Hyvi
Laura Hyvi
Sinikka Nikander
Sinikka Nikander
Sinikka Nikander
Sinikka Nikander
Sinikka Nikander
Sinikka Nikander
Terhi Löfman
Terhi Löfman
Terhi Löfman
Terhi Löfman
Terhi Löfman
Terhi Löfman
Suvi Leinonen
Suvi Leinonen
Suvi Leinonen
Suvi Leinonen
Suvi Leinonen
Suvi Leinonen

Kilpailun tavoitteet ja tuomarointi

Kilpailu on avoin kaikille kriteerit täyttäville pukusuunnittelijoille; osallistujan tulee toimia ammatikseen alalla, ja pukujen tulee olla itse suunniteltuja. Pukujen tulee olla valmistettu kotimaassa tai Euroopassa. Työn laadun tulee olla kilpailun arvolle sopiva.

Vuoden 2019 kilpailun erityinen teema on kehopositiivisuus - body positivity

Morsiamia on kaiken kokoisia, mallisia, ikäisiä, tyylisiä.. Valitsemalla tämän teeman haluamme juhlistaa yksilöllisyyttä, ja omalta osaltamme jatkaa sillä tavallistamisen tiellä, että kaikki koot ovat normaaleja. Muotinäytöksissä nähtävien 'mallikokojen' ulkopuolella olevien kokojen saatavuuden ja esittelyn tulee olla normi, ei erikoisuus. Samalla voimme korostaa sitä, että tilaamalla puvun suoraan suunnittelijalta, sen saa juuri itselleen sopivana.

Teeman mukaisesti pyydämme finalisteja esittelemään kilpailumallistossa vähintään yhden puvun, joka poikkeaa koosta 32-42.

Kukin osallistuja esittää kilpailussa kolme uniikkia, ennen julkaisematonta pukua. Tuomaristo kiinnittää arvostelussa huomiota seuraaviin asioihin: teknisen työn laatu, istuvuus, innovatiivisuus ja visuaalisen ilmeen ajankohtaisuus, sekä kaupallisuus. Osallistujia on pyydetty kiinnittämään huomiota, että mallisto on ehjä ja vaikkakin kolme pukua voivat olla erilaisia, yhdessä mallistoa kannattelee joku yhteinen punainen lanka.

Tuomaristo on pyytänyt osallistujia miettimään myös vaihtoehtoisia lähtökohtia hääpuvulle, malliston sisältä voi löytyä morsiuspuku perinteisiin kirkkohäihin, mutta yhtälailla häihin, joissa vihkiminen tapahtuu muualla kuin kirkossa; maistraatissa tai esimerkiksi juhlapaikalla. Tuomaristo toivoo pukujen edustavan erilaisia morsiamia, siten, että mallisto on kuitenkin yhtenäinen ja suunnittelijan työn jälki tunnistettava. Tuomaristo laittaa erityisen painoarvon sille, että pukujen design on tuoretta ja puvut ovat siten innovatiivisia, mutta edelleen kaupallisesti vahvoja.

Mukana tuomariston paneelissa istuvat

European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman
Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
Muotoilija ja vaatesuunnittelija Katri Niskanen
Muodin ja etiketin asiantuntija, kirjailija Mirva Saukkola
Vuoden Hääpukusuunnittelija 2018 -kilpailun voittaja Heidi Tuisku
Hääideasivusto amoriini.comin tuottaja Johanna Merinen
Love me do:n toimitusjohtaja Nonna Sjöberg

Hall of Fame

Vuoden hääpukusuunnittelijat 2016-

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2018: Heidi Tuisku
- tuomariston jäsen vuonna 2019

Kuva: Arto Jaatinen
Kuva: Arto Jaatinen

Vuoden hääpukusuunnittelija 2017: Irina Rogusina
- tuomariston jäsen vuonna 2018

Vuoden hääpukusuunnittelija 2016: Aurora Raiskinen
- tuomariston jäsen vuonna 2017

2018 Heidi Tuisku

Heidin määrätietoinen työ ja laaja osaaminen hääpukubisneksessä on tehnyt hänestä valovoimaisen suomalaisen hääpukusuunnittelijan. Kisan lähtökohta oli Heidille materiaalipainotteinen. Hän valitsi kisaan kolme samasta materiaalista tehtyä pukua, jotka edustavat parhaiten häntä suunnittelijana sekä osoittavat että samasta päämateriaalista voi saada aikaiseksi täysin keskenään erilaisia pukuja. Ekologisuus on Heidille niin vahvasti läsnä suunnittelu- ja valmistusvaiheissa kuin mahdollista; puvun materiaalien valinta, leikkaus, kierrätys ja huolto ovat asioita, joita mietitään tarkkaan suunnittelijan arjessa. Tuomaristo arvosti Heidi Tuiskun kilpailumalliston yhtenäisyyttä. Malliston kuvailtiin olevan kaupallinen ja moderni. Lisäksi mallistosta huokui Heidi Tuiskun kypsyys suunnittelijana.


2017 Irina Rogusina

Irinan kisamallisto 'Kukkaisvalssi' on romanttinen ja elegantti, erittäin yhtenäinen kokonaisuus, joka monipuolisuudellaan takaa laajan ihailijakunnan ja hyvät kaupalliset edellytykset myös Suomen ulkopuolella.

Tuomariston erityishuomion sai aivan ylivertainen tekninen osaaminen, vaikeiden ratkaisujen hieno toteuttaminen, sekä viimeistely ja pukujen täydellinen istuvuus. Hyvät materiaalivalinnat ja niiden mestarillinen käyttö kertovat Irinan kokemuksesta ja osaamisesta. Hänen puvuissaan näkyy hänen monipuolisuutensa, kykynsä hallita kokonaisuuksia, ja luoda kauniilla yksityiskohdilla puvuille persoonallisuutta.2016 Aurora Raiskinen

Voittajan valintaa perusteltiin mm. sillä, että Aurora on onnistunut luomaan yhtenäisen kokonaisuuden ja samalla erittäin monipuolisen malliston. Hänen työnsä jälki on erinomaista, ja pukujen istuvuus täydellistä, tuomaristo oli erittäin vaikuttunut pukujen yksityiskohdista ja erilaisista teknisistä ratkaisuista. Auroran puvut ovat uniikkeja, ne edustavat tekijänsä tyyliä ja taitoja. Hän on onnistunut löytämään tasapainon luovan designin, teknisen osaamisen ja kaupallisten arvojen kesken ja onkin pitkällä suunnittelijan sisäisen identiteetin prosessissa.

Aurora luo pukuja vahvoille, persoonallisille naisille, asiakkaan tarpeet ja toiveet ammattilaisena huomioon ottaen, omaa vahvaa ja persoonallista ääntään kuunnellen.

Yleisö ja hääbloggaajat ovat äänestäneet Vuoden hääblogeiksi kaksi hääblogia kategorioissa Vuoden Hääblogi 2020 ja Vuoden Hääblogi - Hääbloggaajien oma valinta 2020. Lisäksi Love me do -häämessujen yhteydessä pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa kilpailun järjestäjä palkitsi yhden hääblogin kunniakirjalla, jonka perusteena tänä vuonna oli...

Ensimmäistä kertaa käydyssä hääkampauskilpailussa voiton vei Punavuoren Velvet-kampaamossa työskentelevä Ida Kolari. Sunnuntaina 19.1. kisattiin 11 taitavan kampaajan voimin kovatasoinen kampauskilpailu, jota häämessujen kävijät saivat seurata ensin työskentelyn aikana kampauksien syntyessä ja lopuksi upeassa finaalinäytöksessä.

Salon Bella Pelo, helsinkiläinen kauneusalan yritys on äänestetty Vuoden 2019 Hääyritykseksi. Nyt viidettä kertaa järjestetyssä äänestyksessä annettiin yli 27 000 ääntä.

Vuoden Hääyritys -kilpailun tarkoituksena on esitellä niitä lukuisia upeita suomalaisia hää- ja juhla-alan yrityksiä, joita tästä maasta löytyy. Nostaa esiin osaajat, ammattilaiset...