Kirkkonummen Kukka

04.09.2019

Tässä artikkelissa kerron hääkukkien vaiheista ja matkasta upeaan morsiuskimppuun ja näyttäviin asetelmiin.

Mikä hääkukissa maksaa?

Tuttu kysymys, kun kukkakauppaan saapunut morsian kyselee ihmeissään miksi morsiuskimppu maksaa 150€ kun esillä oleva myyntikimpun hinta on vain 25€?

Ensiksi hääkukat vaativat paljon suunnittelua ja valmistelua. Suunnitteluvaiheessa selvitellään morsiamen toiveita unelma häihinsä. Millaisia kukkia, mitä värejä, mahdollista teemaa, millaisia töitä, kuinka monta ja millainen on hääkukkien budjetti? Näiden tietojen jälkeen floristi laatii yksilöllisen ehdotuksen hääkukista, niiden toteutuksesta ja hinnoista. Tämä prosessi voi viedä paljon aikaa.

Kukat, tämä on kaikista näkyvin tekijä töiden hinnoittelussa. Jo kukkalistan kokoaminen ja tilaaminen vie tunnin tai pari floristin ajasta. Tällöin floristi valitsee kukat, joiden värit sopivat mahdollisimman hyvin väriteemaan, kuten myös se mistä kukat ylipäätään hankitaan. Tukkurien ja kasvattajien välillä on laadullisia ja hinnallisia eroja, jolloin floristin tehtävä on selvittää mistä saadaan laadukkaat kukat.

Morsiamen kukkavalinnalla on suuri merkitys hääkukkien hinnoissa. Esimerkiksi jos tietty kukka ei ole sesongissa, tai on hankalasti saatavilla, se nostaa kukan kappalehintaa. On myös kukkia, jotka ovat vain kalliimpia, kuten hortensiat, pionit ja oksaruusut.

Kun kukat saapuvat, tarkistetaan, onko saapunut materiaali sama kuin tilattu, onko määrä oikein ja katsotaan, onko materiaali vaurioitunut matkalla kukkakauppaan.

Tämän jälkeen aloitetaan niiden käsittely. Paketit avataan ja putsataan jokanen varsi yksitellen - muun muassa ruusuista piikit pois, ylimääräisten lehtien poisto, uusien imupintojen teko ja tietenkin oikeanlaiseen maljakkoveteen asettaminen. Huolellisen hoidon vuoksi kukat säilyvät hyvin ja ovat hyvälaatuisia. Tämä vaihe vie aikaa muutamista tunneista jopa muutamaan päivään.

Kukkien käsittelyn jälkeen ne varataan kukkakaupassa olevaan kylmäkaappiin. Tällä välillä kukkia hoidetaan siihen asti, kunnes niistä sidotaan häätyöt.

Nyt päästään omaan lempivaiheeseeni, eli kukkatöiden tekoon! Tässä vaiheessa kukat asetellaan ammattitaidolla kauniiksi kimpuksi ja näyttäviksi asetelmiksi. Morsiuskimpussa käytetään monesti tarvikkeita, jotka auttavat teknillisesti kokoamisessa. Osa näkyvää - koristeneulat ja nauhat - ja osa ei, kuten kukkateippi, joka auttaa kimppua pysymään kasassa. Näiden materiaalien hinta vaihtelee kukkakaupoittain.

Yhden työn tekemiseen voi mennä 20 - 60 minuuttia, joskus kauemminkin. Tekniikka vaikuttaa suuresti kauanko toteutukseen kuluu aikaa. Tämä työllistää helposti yhden henkilön koko päiväksi.

Työ ei sentään lopu, kun morsiuskimppu on valmis. Kun työt on toteutettu ja viimeistelty, on pakkaamisen aika. Hääkukat pakataan varovasti ja huolella, jotta ne eivät kärsi. Tämän jälkeen kukka-asetelmat pakataan autoon, suuremmissa häätilauksissa saattaa olla tarve toisellekin autolle, jotta saadaan työt ehjänä perille juhlapaikalle, jonne saattaa olla useamman vartin matka.

Juhlapaikalle päästyä asetelmat puretaan autoista ja asetellaan paikoilleen varmistaen, että ne näyttävät hyvältä. Tähän tarvitaan usein enemmän kuin yksi työntekijä, vaihe tapahtuu tunteja ennen häiden alkua.

Floristin työ ei lopu vielä. Kun häät on juhlittu, on aika noutaa laina-astiat ja tarkastaa niiden kunto ja siisteys. Kukkasidonta on ammattitaito, jota ei opita yhdessä illassa.

Tästä kaikesta koostuu morsiustöiden hinta. Työn, jota rakkaudella ja ammattitaidolla teille haluamme tehdä!


Lämmöllä, Anne Kataikko, Kirkkonummen Kukka

Tervetuloa  Love me do -häämessuille

Liity uutiskirjeen tilaajiin, niin saat tuoreimmat uutiset tulevista tapahtumista ja pääset tapahtumiin VIP-jonon kautta!  Follow us on facebook & instagram and get the latest news! Ohh the fun we're gonna have!

Love me do Winter Fair ohjelma tarjoilee satojen pukujen häämuotinäytöksiä, runsaasti hääaiheisia luentoja ja workshoppeja, joihin pääsee osallistumaan myös itse, omin käsin, Kaunein morsiuskimppu -näyttelyn ja -kilpailun kymmenine hääkimppuineen, häämusiikkia, kokonaisen juhlakattausmaailman inspiroivine ideoineen, hääpukuneuvontaa, ruokaa,...

Suomen suurimmilla häämessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa n. 180 hää- ja juhla-alan yritystä ja edustusta sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

Suomen suurimmat häämessut pidetään seuraavan kerran tammikuussa 2021! Johtuen huonontuneesta koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla, olemme pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena päätyneet ratkaisuun, jossa joudumme siirtämään Love me do Autumn Fair 3.10.2020 tapahtuman eteenpäin pidettäväksi 2.10.2021.

Tapahtuma on pättynyt! Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja virtuaalisessa tapahtumassa vierailleille - niin hääpareille, alan yrityksille, häistä kiinnostuineille kuin alan asiantuntijoillekin. Teitä oli aivan valtava määrä

Love me do:n elämyksellinen virtuaalinen häätapahtuma in the AIR järjestetään 12-14.6.2020. Tapahtumassa hääparit pääsevät suunnittelemaan ja tunnelmoimaan, kysymään neuvoja ja shoppailemaan, omalta kotisohvalta. Alan yritykset puolestaan pääsevät loistamaan omalla tarjonnallaan virtuaalisessa häämessumiljöössä, joka toteutetaan yhteistyönä ...

Tähän artikkeliin on kerätty tietoa hääpareille vihkimiseen ja häiden sunnitteluun sekä niiden järjestämiseen poikkeusaikana. Tiedot on kerätty eri viranomais- ja asiantuntijalähteistä sen tiedon mukaan, mikä sillä hetkellä on ollut voimassa.

Kuohujuomat kruunaavat juhlan! Kuohujuoma kuuluu olellisena osana juhlaan. Perinteisellä ja kaikkien tuntemalla Henkell Trockenilla on pitkät perinteet. Saksalainen kuohuviini on kauniin vaaleankeltainen, sen kuplat ovat eloisia ja tuoksusta löytyy päärynää, omenaa ja hentoa vaniljaa. Maku on raikas, sitrushedelmäinen ja pitkä.