Kirkkonummen Kukka

04.09.2019

Tässä artikkelissa kerron hääkukkien vaiheista ja matkasta upeaan morsiuskimppuun ja näyttäviin asetelmiin.

Mikä hääkukissa maksaa?

Tuttu kysymys, kun kukkakauppaan saapunut morsian kyselee ihmeissään miksi morsiuskimppu maksaa 150€ kun esillä oleva myyntikimpun hinta on vain 25€?

Ensiksi hääkukat vaativat paljon suunnittelua ja valmistelua. Suunnitteluvaiheessa selvitellään morsiamen toiveita unelma häihinsä. Millaisia kukkia, mitä värejä, mahdollista teemaa, millaisia töitä, kuinka monta ja millainen on hääkukkien budjetti? Näiden tietojen jälkeen floristi laatii yksilöllisen ehdotuksen hääkukista, niiden toteutuksesta ja hinnoista. Tämä prosessi voi viedä paljon aikaa.

Kukat, tämä on kaikista näkyvin tekijä töiden hinnoittelussa. Jo kukkalistan kokoaminen ja tilaaminen vie tunnin tai pari floristin ajasta. Tällöin floristi valitsee kukat, joiden värit sopivat mahdollisimman hyvin väriteemaan, kuten myös se mistä kukat ylipäätään hankitaan. Tukkurien ja kasvattajien välillä on laadullisia ja hinnallisia eroja, jolloin floristin tehtävä on selvittää mistä saadaan laadukkaat kukat.

Morsiamen kukkavalinnalla on suuri merkitys hääkukkien hinnoissa. Esimerkiksi jos tietty kukka ei ole sesongissa, tai on hankalasti saatavilla, se nostaa kukan kappalehintaa. On myös kukkia, jotka ovat vain kalliimpia, kuten hortensiat, pionit ja oksaruusut.

Kun kukat saapuvat, tarkistetaan, onko saapunut materiaali sama kuin tilattu, onko määrä oikein ja katsotaan, onko materiaali vaurioitunut matkalla kukkakauppaan.

Tämän jälkeen aloitetaan niiden käsittely. Paketit avataan ja putsataan jokanen varsi yksitellen - muun muassa ruusuista piikit pois, ylimääräisten lehtien poisto, uusien imupintojen teko ja tietenkin oikeanlaiseen maljakkoveteen asettaminen. Huolellisen hoidon vuoksi kukat säilyvät hyvin ja ovat hyvälaatuisia. Tämä vaihe vie aikaa muutamista tunneista jopa muutamaan päivään.

Kukkien käsittelyn jälkeen ne varataan kukkakaupassa olevaan kylmäkaappiin. Tällä välillä kukkia hoidetaan siihen asti, kunnes niistä sidotaan häätyöt.

Nyt päästään omaan lempivaiheeseeni, eli kukkatöiden tekoon! Tässä vaiheessa kukat asetellaan ammattitaidolla kauniiksi kimpuksi ja näyttäviksi asetelmiksi. Morsiuskimpussa käytetään monesti tarvikkeita, jotka auttavat teknillisesti kokoamisessa. Osa näkyvää - koristeneulat ja nauhat - ja osa ei, kuten kukkateippi, joka auttaa kimppua pysymään kasassa. Näiden materiaalien hinta vaihtelee kukkakaupoittain.

Yhden työn tekemiseen voi mennä 20 - 60 minuuttia, joskus kauemminkin. Tekniikka vaikuttaa suuresti kauanko toteutukseen kuluu aikaa. Tämä työllistää helposti yhden henkilön koko päiväksi.

Työ ei sentään lopu, kun morsiuskimppu on valmis. Kun työt on toteutettu ja viimeistelty, on pakkaamisen aika. Hääkukat pakataan varovasti ja huolella, jotta ne eivät kärsi. Tämän jälkeen kukka-asetelmat pakataan autoon, suuremmissa häätilauksissa saattaa olla tarve toisellekin autolle, jotta saadaan työt ehjänä perille juhlapaikalle, jonne saattaa olla useamman vartin matka.

Juhlapaikalle päästyä asetelmat puretaan autoista ja asetellaan paikoilleen varmistaen, että ne näyttävät hyvältä. Tähän tarvitaan usein enemmän kuin yksi työntekijä, vaihe tapahtuu tunteja ennen häiden alkua.

Floristin työ ei lopu vielä. Kun häät on juhlittu, on aika noutaa laina-astiat ja tarkastaa niiden kunto ja siisteys. Kukkasidonta on ammattitaito, jota ei opita yhdessä illassa.

Tästä kaikesta koostuu morsiustöiden hinta. Työn, jota rakkaudella ja ammattitaidolla teille haluamme tehdä!


Lämmöllä, Anne Kataikko, Kirkkonummen Kukka

Tervetuloa  Love me do -häämessuille

Liity uutiskirjeen tilaajiin, niin saat tuoreimmat uutiset tulevista tapahtumista ja pääset tapahtumiin VIP-jonon kautta!  Follow us on facebook & instagram and get the latest news! Ohh the fun we're gonna have!

Suomen suurimmilla häämessuilla riittää nähtävää, koettavaa ja hääinspiraatiota jokaiseen makuun. Messut ovat auki lauantaina 20.1. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.1. klo 10-16. Tule mukaan häähumuun, ja juhlimaan 10-vuotiaan Love me do:n synttäreitä!

Voit lukea vinkkimme täysipainoiseen häämessukokemukseen täältä.

Tervetuloa juhlimaan 10-vuotiasta Love me do -häätapahtumaa Suomen suurimmille häämessuille! Helsingin Kaapelitehtaalla on luvassa mahtava kattaus hää- ja juhla-alan yrityksiä ja edustuksia sekä huikeaa häähuumaa Love me do:n tyyliin. Lippuja saa koko tapahtuman ajan ovelta!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

Vuoden hääpukusuunnittelija 2024 -kilpailun finalistihaku on auki!

Love me do järjestää jälleen Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun, nyt kahdeksatta kertaa, osana syksyn Love me do Autumn Fair -häämessutapahtumaa, joka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 5.10.2024.

Vuoden hääpukusuunnittelija 2023 -kilpailun voittaja on Anna Lindh!

Love me do Autumn Fairin catwalkilla käytiin jälleen 30.9.2023 Vuoden hääpukusuunnittelija -kilpailun finaali, nyt seitsemättä kertaa.

Annan malliston Anna Lindh Unique Collectionin tavoite on korostaa yksilöllisyyttä ja mahdollistaa jokaiselle morsiamelle uniikki, UNELMIEN PUKU.

...

Stailatut kuvaukset kotimaisen häämuodin ja -tyylin yhteistyönä OSA 1 Vuoden hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun Yleisöäänestyksen voittaja on vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä sekä muista ekologisista kankaista valmistava Laura Hyvi. Koska vuonna 2020 ei varsinaista kilpailun finaalinäytöstä voitu pandemiatilanteesta johtuen...

Maanantaina 15.3. juhlistetaan kotimaista häämuotia somessa! Pandemiatilanteesta johtuen emme ole päässeet pitämään fyysisiä messuja, emmekä sitä myöten myöskään Vuoden Hääpukusuunnittelija 2020 -kilpailun finaalia. Haluamme kuitenkin nostaa esiin upeaa kotimaista osaamista ja siitä lähti ajatus kotimaisen häämuodin päivästä. Tällä kertaa se...

Suomen suurimmat häämessut pidetään seuraavan kerran tammikuussa 2022! Koronatilanteesta johtuen olemme viranomaismääräysten mukaisesti joutuneet siirtämään Love me do Autumn Fair 2021 tapahtuman eteenpäin pidettäväksi vuonna 2022.

Tähän artikkeliin on kerätty tietoa hääpareille vihkimiseen ja häiden sunnitteluun sekä niiden järjestämiseen poikkeusaikana. Tiedot on kerätty eri viranomais- ja asiantuntijalähteistä sen tiedon mukaan, mikä sillä hetkellä on ollut voimassa.