Kirkkonummen Kukka

04.09.2019

Tässä artikkelissa kerron hääkukkien vaiheista ja matkasta upeaan morsiuskimppuun ja näyttäviin asetelmiin.

Mikä hääkukissa maksaa?

Tuttu kysymys, kun kukkakauppaan saapunut morsian kyselee ihmeissään miksi morsiuskimppu maksaa 150€ kun esillä oleva myyntikimpun hinta on vain 25€?

Ensiksi hääkukat vaativat paljon suunnittelua ja valmistelua. Suunnitteluvaiheessa selvitellään morsiamen toiveita unelma häihinsä. Millaisia kukkia, mitä värejä, mahdollista teemaa, millaisia töitä, kuinka monta ja millainen on hääkukkien budjetti? Näiden tietojen jälkeen floristi laatii yksilöllisen ehdotuksen hääkukista, niiden toteutuksesta ja hinnoista. Tämä prosessi voi viedä paljon aikaa.

Kukat, tämä on kaikista näkyvin tekijä töiden hinnoittelussa. Jo kukkalistan kokoaminen ja tilaaminen vie tunnin tai pari floristin ajasta. Tällöin floristi valitsee kukat, joiden värit sopivat mahdollisimman hyvin väriteemaan, kuten myös se mistä kukat ylipäätään hankitaan. Tukkurien ja kasvattajien välillä on laadullisia ja hinnallisia eroja, jolloin floristin tehtävä on selvittää mistä saadaan laadukkaat kukat.

Morsiamen kukkavalinnalla on suuri merkitys hääkukkien hinnoissa. Esimerkiksi jos tietty kukka ei ole sesongissa, tai on hankalasti saatavilla, se nostaa kukan kappalehintaa. On myös kukkia, jotka ovat vain kalliimpia, kuten hortensiat, pionit ja oksaruusut.

Kun kukat saapuvat, tarkistetaan, onko saapunut materiaali sama kuin tilattu, onko määrä oikein ja katsotaan, onko materiaali vaurioitunut matkalla kukkakauppaan.

Tämän jälkeen aloitetaan niiden käsittely. Paketit avataan ja putsataan jokanen varsi yksitellen - muun muassa ruusuista piikit pois, ylimääräisten lehtien poisto, uusien imupintojen teko ja tietenkin oikeanlaiseen maljakkoveteen asettaminen. Huolellisen hoidon vuoksi kukat säilyvät hyvin ja ovat hyvälaatuisia. Tämä vaihe vie aikaa muutamista tunneista jopa muutamaan päivään.

Kukkien käsittelyn jälkeen ne varataan kukkakaupassa olevaan kylmäkaappiin. Tällä välillä kukkia hoidetaan siihen asti, kunnes niistä sidotaan häätyöt.

Nyt päästään omaan lempivaiheeseeni, eli kukkatöiden tekoon! Tässä vaiheessa kukat asetellaan ammattitaidolla kauniiksi kimpuksi ja näyttäviksi asetelmiksi. Morsiuskimpussa käytetään monesti tarvikkeita, jotka auttavat teknillisesti kokoamisessa. Osa näkyvää - koristeneulat ja nauhat - ja osa ei, kuten kukkateippi, joka auttaa kimppua pysymään kasassa. Näiden materiaalien hinta vaihtelee kukkakaupoittain.

Yhden työn tekemiseen voi mennä 20 - 60 minuuttia, joskus kauemminkin. Tekniikka vaikuttaa suuresti kauanko toteutukseen kuluu aikaa. Tämä työllistää helposti yhden henkilön koko päiväksi.

Työ ei sentään lopu, kun morsiuskimppu on valmis. Kun työt on toteutettu ja viimeistelty, on pakkaamisen aika. Hääkukat pakataan varovasti ja huolella, jotta ne eivät kärsi. Tämän jälkeen kukka-asetelmat pakataan autoon, suuremmissa häätilauksissa saattaa olla tarve toisellekin autolle, jotta saadaan työt ehjänä perille juhlapaikalle, jonne saattaa olla useamman vartin matka.

Juhlapaikalle päästyä asetelmat puretaan autoista ja asetellaan paikoilleen varmistaen, että ne näyttävät hyvältä. Tähän tarvitaan usein enemmän kuin yksi työntekijä, vaihe tapahtuu tunteja ennen häiden alkua.

Floristin työ ei lopu vielä. Kun häät on juhlittu, on aika noutaa laina-astiat ja tarkastaa niiden kunto ja siisteys. Kukkasidonta on ammattitaito, jota ei opita yhdessä illassa.

Tästä kaikesta koostuu morsiustöiden hinta. Työn, jota rakkaudella ja ammattitaidolla teille haluamme tehdä!


Lämmöllä, Anne Kataikko, Kirkkonummen Kukka

Tervetuloa  Love me do -häämessuille

Liity uutiskirjeen tilaajiin, niin saat tuoreimmat uutiset tulevista tapahtumista ja pääset tapahtumiin VIP-jonon kautta!  Follow us on facebook & instagram and get the latest news! Ohh the fun we're gonna have!

Järjestyksessään kymmenennet Love me do -häämessut tarjoavat kävijöilleen häähuumaa ja elämyksiä kaikille aisteille! Lämpimästi tervetuloa nauttimaan kanssamme iloisesta Autumn Fair 2019 -häämessupäivästä

Täältä löydät Love me do Autumn Fair -häämessujen näytteilleasettajalistan. Tutustu rauhassa ja ihastu Suomen laajimpaan hääyrityskattaukseen, joka on tarjolla 5.10.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla. Ohh the fun we're gonna have!

Nauti häämessuista kaikilla aisteilla ja ota haltuun muutama messuvinkki mahdollisimman hyvän häämessukokemuksen saavuttamiseksi!

SULA mallisto

03.10.2019

Vuoden 2019 kotimaisen häämuotinäytöksen avaa muotitaiteilija Anne-Mari Pahkalan ja Eero Hintsasen yhteinen SULA mallisto.

Kuohujuomat kruunaavat juhlan! Kuohujuoma kuuluu olellisena osana juhlaan. Perinteisellä ja kaikkien tuntemalla Henkell Trockenilla on pitkät perinteet. Saksalainen kuohuviini on kauniin vaaleankeltainen, sen kuplat ovat eloisia ja tuoksusta löytyy päärynää, omenaa ja hentoa vaniljaa. Maku on raikas, sitrushedelmäinen ja pitkä.

Häähakemisto

17.09.2019

amoriini.com on kattava Häähakemisto satoine hääyrityksineen ja Suomen vanhin, vuonna 2001 perustettu online-hääopas, joka tarjoaa ideoita ja vinkkejä hääjuhlien toteutukseen budjetista huolimatta.

SOUP

12.09.2019

SOUP is a unique catering company based in Helsinki. We pride ourselves on creating beautiful food for beautiful occasions. Our delicious plant based food, with its focus on fresh and seasonal produce is served along with our vintage collection of tableware.

Kukkatehdas

12.09.2019

Kukkatehdas toteuttaa kukkaunelmia Uudellamaalla tilauspohjaisesti. Studiomme sijaitsee Leipätehtaalla Helsingissä. Jokaiset juhlakukat suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti, hääparin toiveiden mukaan.

Olla Ehe Oy

12.09.2019

OLLA-ranneke - maailma suloisin kaasolahjaidea! Mitä kiitoslahjaksi kaasolle? Miten muistaa kaasoa ja bestmania? Näitä kysymyksiä minulle tuli vastaan useita kertoja sosiaalisessa mediassa erilaisissa häät-ryhmissä, sekä blogeissa kun vuosi takaperin suunnittelin omia häitäni. Huomasin, että tämä pieni mutta tärkeä asia häiden suuressa...